Debian 12 XFCe Wifi ve Bluetooth driverlarını nasıl yükleyebilirim?

CasaOS kurmak için Debian 12 kurdum, linux ile aramın çok iyi olmaması nedeniyle arayüzlü kurdum ve en hafif masaüstü ortamı olan XFCe’yi seçtim. Kurulum sırasında sadece cihaz için gerekli sürücüleri kurma seçeneğini seçtim ve devam ettim lakin şu anda ne Wifi nede Bluetooth kullanabiliyorum. Birer tane klavye ve mousem var ve mouse wireless (bluetooth özelliğide var) sürekli olarak ana bilgisayarıma çıkartıp tak yapmak istemediğim için bluetooth ile bağlanmak istiyorum.
Realtek’in sürücüsünü ve pipewire kurmayı denedim ama beceremedim.

Son düzenleyen: @nxjoseph 2025-03-14T15:48:15Z

lspci çıktısı nedir?

1 Like
01:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8852BE PCIe
802.11ax Wireless Network Controller

Bu konuyu inceleyin. Aynı sürücü Pardus RTL8852BE ağ adaptörünü görmüyor - wise tarafından #3

1 Like

Yeni kurulum yaptıktan sonra bakacağım hocam. Bir iki dirver yüklemeye çalıştım, bir kaç farklı hata yaptım. Tekrardan tertemiz bir kurulum atacağım.

1 Like

Hatalar nedir? Öğrenebilir miyim?

1 Like

Kurulum sırasında SSH Server’ı seçmeyi unuttum, çözdükten sonra genede temiz bir kurulum yapıcam.

@dengesizkokarca hocam şimdi bluetooth ayarlarını nereden bulup mousemi bağlayabileceğim? Ayarlarda kablosuz ağ yada bluetooth seçenekleri yok.

2 Likes

Bildirim gelmedi. Blueman’i yükleyip deneyin. Githubtan gerekli sürücüyü kurdunuz mu?

1 Like