Poco x3pro(vayu) telefonumda hem Lineaageos 20 hem Pixel experience 13 plus denedim, ancak iki romda da Whatsapp’ı Play Store’den indirmeme rağmen orijinal olmayan whatsapp uyarısı verdi. Herhangi bir şekilde Whatsapp kullanamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
önce lsposed kur sonra ister WaEnhancer ister BootloaderSpoofer kur isteğine bağlı eğer wa ench kuracaksan ayarlar bölümünden bootloader spoof’u aç benim bildiğim tek yöntem bu inşallah çözüm olur ayrıca çözülürse çözüm olarak işaretlersen sevinirim
Önce HyperOs kuracağım istediğim performansı almazsam daha sonra custom rom kurarak söylediğiniz işlemi gerçekleştireceğim
Normalde Custom ROM’larde WhatsApp custom rom kullanma konusunda seni uyarıyor ama bu uyarıyı geçebilmen gerekli. Önemli bir uyarı da değil açıkçası.
Senin aldığın uyarı başka bir şey mi?
Bu şekilde
Evet uyarı geçilebiliyor zaten ancak WhatsApp kendisini 3. Parti bir WhatsApp olarak görüyor bu yüzden orijinal değil lütfen orijinal yükleyin uyarısı veriyor tekrar yükleyince yine aynı terane değişen bir şey yok
Bu hata cogu zaman cihaz rootlandiginda veya gelistirici tarafindan imzalanmayan buildlerde cikiyor. Hocam, alttaki uygulamayı indirip Play Integrity API durumunuzu bizimle paylasir misiniz?
Aynı sorunu bende microg kurduğum bütün romlarda yaşadım abi bende bootloader spoof falanda işe yaramıyordu uygulama sabit aynı hatayı veriyordu ve hata geçilmiyordu sms doğrulaması falanda yapamıyordum bulduğum tek yöntem oydu bende çalışmadı ama başkasında çalışır belki gapps’e geri döndüm ben
Play integrity fix modülü kurman lazım
eğer yapılan derleme geliştiricinin/romun özel anahtarları ile imzalı değilse gecmez.
AlphaDroid’de kendi cihazım için resmi geliştiriciyim ve bizim romun özel anahtarlarları olan bir github reposu var.Bu repo klonlandığında resmi geliştiricilerin derlediği build otomatik imzalanıyor.
PIF pek çalışmaz gibi MIUI/HyperOS kullanıyor gibi status bar öyle bir izlenim veriyor
Buradan PIF (Play Integrity Fix) modülünü indirin ve root managerinizden flashlayın
Belki düzelir umudu ile miui 14 indirdim. Eğer bu işlem çözecekse, Pixel Experience geri geçip o romda denemeyi düşünüyorum. Custom rom kullanmamı alıkoyan tek şey bu şuan da
Bunun custom rom ile alakası yok.Cihazın bootloader kilidi açıldığında otomatik olarak STRONG geçmek biraz imkansız oluyor
İmzalı derlemelerde keyboxlar kullanarak STRONG geçilebiliyor ama normal imzalı derlemeyi rootlamadığınız sürede BASIC ve DEVICE geçebiliyorsunuz.(Google parmak izlerini banlamadığı sürece )
Hocam konuya kullandığınız dil sebebi ile biraz fransız kaldım daha iyi açıklar mısınız ayrıca telefonumun bootloader kilidi daha kendim rom atmadan önce de açıktı(cihaz yurtdışı) ama wp kullanılıyordu içinde MIUI 13.0.3 yüklüydü
pif kurdum rootlayıp ancak bu uygulama geçememiş gösterirken yasnac pass gösteriyor
PIF işe yaramadı WhatsApp hala aynı şeyi tekrarlıyor lsposed deneyeceğim
kurdum bootloaderspoofer üzerinden whatsappı ekledim key attestation bootloaderi kilitli görüyor ama whatsappta hala aynı problem acaba ban mı yedim
evet bootloader spooferın yanında
https://github.com/Crazyphil/digitales-amt-liberator/releases/download/v2.2.0/app-release.apk
ve CorePatch
hepsinde lspofer üzerinden whatsapp ve sistem çerçevesini seçince oldu sonunda kurtuldum
Gelelim diğer arkadaşlar için tam çözüme
- https://youtu.be/xaiLb68FT-k?si=Mh23u68PLY7Tbij8 @yusufipek 'in bu videosu yardımı ile magisk kullanarak telefonu rootlayınız.
- Zygiski aktif ediniz, ve listeden WhatsApp’ı seçiniz. ancak listeyi zorlayı tiklemeyin.
- PlayIntegrityFix PlayIntegrityNext SafetynetFix LSPosed Bu modülleri yükleyin.
- Magisk içinden modüller bölümüne girin. Depolamadan indir seçeneği ile hepsini yükleyin, ve telefonunuzu yeniden başlatın.
- Termux yükleyin kurun ve açın “su” komudunu girin böylece termuxa superuser izni vereceksiniz, Ardından “fp” komudunu girin bir indirme işlemi yapacak. işlem bitince telefonu yeniden başlatın.
- Bildirim çubuğunda LSPosed yüklendi başlığıyla bir bildirim göreceksiniz tıklayın ve kısayol olarak ana ekrana ekleyin.
- Corepatch BootloaderSpoofer ve E-GovernmentLiberator indirin bunları telefonunuzun kendi paket yükleyicisi ile indirin.
- Tüm modülleri ana ekrana eklediğiniz LSPosed kısayolunun içindeki modüller bölümünden etkinleştirin, ve hepsinin içine girerek. Sistem çerçevesi ve WhatsApp’ı seçin. Tekrardan telefonu yeniden başlatın.
- Ben bu şekilde çözdüm. Her işlemin çözümde bir faydası var mı bilmem ama bu şekilde çözüldü. Fazla modül göz çıkarmaz sonuçta. Sizlerinde sorunları umarım çözülür.