Custom Rom ve Garanti durumu hakkında

Bildiğiniz üzere custom rom kurulduğunda telefon garanti dışına çıkıyor. Bu duruma değer midir?

her cihazda çıkmıyor. hatta aslında çoğu cihazda da çıkıyor denemez. neden böyle bir algı var bilmiyorum
garantisi biten cihazlarda ise cihaza göre değişir. miui veya oneui gibi bişeyse garantisi devam etse bile değer custom rom atmaya.

1 Like

Bence Garanti süresinin bitmesini bekleyin, Kafanız rahat bir şekilde custom rom kurarsınız.

3 Likes

Eğer cihazınız Samsung ise Knox ile ilgili birçok deyim var. Twrp yükleyince sayaç sıfırlanıyor vs. vs. Kafanız rahat olsun garantiyi bekleyin derim. (ytd)

1 Like

Garantinin de aslında çok işe yaradığı yok. Neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum. Binbir çeşit yolu bulunan labirentten yolunu bulacağın bir sorunun olacak da işin çözülecek. Ben şimdiye kadar garantinin bir işe yaradığını görmedim. Ya da nasip olmadı mı diyeyim bilmiyorum. Bir iki kere garantiye düşecek iş oldu kabul etmediler lanet olsun senin gibi garantiye dedim bir daha da umursamadım açıkçası. Eğer çok kafanıza takıyorsanız basitçe bitmesini bekleyin zaten 12 ay ya da 24 ay falandır süresi.

1 Like

knox çiplerde bootloader kilidi açıldığı zaman fiziksel olarak hasar alıyor. bunu da bootloader’in açıldığını anlamak için bile bile yapıyorlar. bootloader’i kapatmak vs de işe yaramıyor doğal olarak

1 Like

Fiziksel hasar telefonu tamamen kullanılamaz mı yapıyor? Yoksa sadece anlaşılsın diye mi?

Bunu bilmiyordum. Telefona uygun Rom bulursam direk atacaktım. Cihaz Samsung ve Knox var

anlaşılsın diye yapılan birşey hocam

hasar değil, sadece samsung cihazlarda var

Custom ROM’un sadeliği, özelleştirmeleri, özgürlüğü falan çok hoş ama stok ROM’da bulunan birçok özellik eksik ve bunları bir şekilde eklemek gerekiyor. Ayrıca, Google Play Integrity API ile ilerleyen zamanlarda bazı uygulamaların hizmet vermeyi kesmesi mümkün. Ha bir de bu konuda tecrübeniz yoksa, çok basit bir hata yaparak telefonunuzu bozabilirsiniz

neler eksik mesela? (hatta fazla bile) ayrıca desteği neden kessinlerki? stock olarak gelen rom ile sonradan üretilmiş custom romlar arasında mantık olarak bir fark görmüyorum, ikisi de rom. sadece biri defaultta geliyor.