KuveytTürk önce root uyarısı verdi magiskten gizleyince cihazınız güvenli değil hatası verdi buna bir çözüm var mı?
Son düzenleyen: @mrlinuxpower 2024-11-28T09:38:39Z
KuveytTürk önce root uyarısı verdi magiskten gizleyince cihazınız güvenli değil hatası verdi buna bir çözüm var mı?
Son düzenleyen: @mrlinuxpower 2024-11-28T09:38:39Z
Çözüm yok diye biliyorum öte yandan bankanın uyarısıda sonuna kadar haklı bence. Asla güvenli bulmuyorum böyle bir durumu.
Uyarı vermesi doğal ama kullanmaya izin vermiyor ben haklı bulmuyorum root nedir custom rom nedir az birşey biliyorum güvenliği nasıl sağlarım az birşey biliyorum işin bu noktasında bence bankayı alakadar etmiyor benim güvenliğim tabiki uyarıyı versin ama kullanmama engel olması bence doğru birşey değil.
Bankaların yaptığı iş sakata gelecek bir şey değil Her bankanın müşterileri üzerinde sorumluluğu vardır, müşterisinin parasını muhafaza etme konusunda. Bankanında bir itibarı vardır ve bankalar kurumsal yapıdadır. Hiç bir banka böyle bir şeyi riske atmaz ve ben doğru buluyorum. İnternet bankacılığı kullanabilirsiniz bunun yerine.
Banka rootlu cihazlar için imtiyazda tanımıyor, şikâyetvar’da da bu durumu dile getirmişler, sonuç çözümsüz.
Custom ROM ve ROOT telefona durduk yere yüklenme ihtimali olmayan birşey bunu yükleyen kişilerde az birşey biliyordur nasıl kullanması gerektiğini bilmeyenler ise zaten yüklemesin güvenilir olmayan bir uygulamaya ROOT izni falan verir işin bu noktasında bu tür cihazlarda güvenlik denen şey zaten kolay ROOT isteyen her uygulamaya ROOT izni vermeyeceksin emin olup araştırıp vereceksin güvenilir mi değil mi diye ayrıca magisk içinde zaten ROOT yetkisi vermeyi kapatmada var diye biliyorum çözümü nedir illede kullanmak isteyenler için ayrı bir uygulama yapsınlar bu uygulamaya ise sadece banka tarafından alınan izinle girebilsin.
Kuveyt Türk en çok sıkıntı çıkaran banka uygulamalarından biri. Birkaç hafta önce ben de babamın telefonuna LineageOS kurdum ve Kuveyt Türk uygulamasını ne yaptıysam açamadım.
İlk olarak hiç Magisk kurmadan denedim. Root olmamasına rağmen “Cihazınızda root tespit edilmiştir” gibi bir hata verdi ve açılmadı.
Ben de sonra Magisk kurup Zygisk ile gizleyerek açmaya çalıştım. Yine aynı hatayı aldım.
Daha sonra Play Integrity’nin (SafetyNet) sorun çıkardığını düşünerek SafetyNet fix ve Play Integrity fix gibi Magisk modüllerini denedim. Bu sefer de “Kriptografik donanım eksikliği nedeniyle uygulama açılamıyor” hatası aldım. En son mecburen telefonu stock ROM’a geri döndürdüm. Çünkü Kuveyt Türk babamın gün içinde en çok kullandığı uygulamalardan birisi.
LSPosed diye bir Magisk modülü var, belki onunla açmayı deneyebilirsiniz. Onun dışında tarayıcıdan kullanmak veya banka değiştirmek dışında pek yapabileceğiniz bir şey yok.
Çok saçma birşey bu ya ROOT anlarımda Custom ROM nasıl sıkıntı çıkarabilir LSposed ile ilgili bir rehber var mı hocam?
Magisk dışında KernelSU falan kullansam algılar mı peki?
bu bağlantı işinizi görebilir, sanal ortam sorunu yoksa, buşekilde alternatif olarak kullanılabilir.
Magisk Delta belki sorunu çözebilir.
magisk kuruluysa ayarlar kısmında magiski bankacılık uygulamasından gizleme ayarı var telefon kullanmadığım için adları tam hatırlamıyorum. eğer o da işe yaramazsa lsposed modülünü kur sonrada githubdan hide my applist uygulamasını kur lsposed ile aktifleştir bankacılık uygulamasının hangi programları görüp göremeyeceğini seçebiliyorsun.
Hocam bu lsposed biraz korkutuyor beni öncesinde yedek almama gerek var mı?
korkulacak bir şey yok githubda en çok yıldızlı olan modüllerden yedeği istiyorsanız alın. Releases · Dr-TSNG/Hide-My-Applist · GitHub buradan apkyi kurun açarsanız modül etkinleştirilmemiş diye gözükür lsposed modülünü kurduktan sonra uygulamasına girersiniz modül istemiyorsanız google playde de var diye biliyorum oradan da indirip root izini verebilirsiniz. hide my appliste izin verirsiniz sonra restart falan atarsınız uygulama modül aktif edildi diye gösterir. youtubedanda arayüz vs. için yardım alabilirsiniz.
Yok güvenilirlikten değil brick olursa diye ama aldım yedeği.
Magisk’ten farkı nedir?
MagiskHide içeriyor.
Root ve custom ROM için çok güvenlik önlemi alınıyor, banka gibi uygulamalar bazı arkadaşlarla sohbette tartıştık; aslında hem iyi hem de kötü bir şey. Aşağıda bulduğum bir şeye bakar mısınız?
https://www.reddit.com/r/Magisk/comments/107cz62/tutorial_make_banking_apps_work_on_rooted_phones/
@Gokturk hocama hem banka konusunda katılıyorum hem de kısmen katılmıyorum; çünkü bazı insanlar çok eski telefonlar kullanıyor. O telefonlar şu an Android 4 ve benzerlerini kullanıyor ve banka uygulamalarını APK indirerek açmaları çok sakıncalı (mağazada olup olmadığını bilmiyorum).
Exploit-DB, custom ROM ve root gibi bir araştırma yaparsanız çok fazla açık ve sömürme kodu olduğunu görürsünüz.
Exploit-DB sitesinde bulduğum bir PDF dosyasını da okuyabilirsiniz:
Root, custom ROM, jailbreak gibi çoğu konu hep sakıncalıydı; belki gelecekte bu tarz uygulama geliştiricileri roota izin verebilir.
Custom ROM yüklerken zaten root otomatik aktifleşir.
sayın mod hanginiz düzeltti bilmiyorum ama şu örnek size yeterli gelir bence
Custom ROM yüklerken root otomatik aktifleştirilmez. Custom ROM yüklemek için root da gerekmez. Telefonun bootloader kilidinin açık olması yeterlidir. Root erişimi isteniyorsa Custom ROM kurulumu bittikten sonra TWRP’den Magisk dosyası flashlanmalıdır. Ufak bir Google araştırması yapmanız yerine Linux sisteminize Waydroid kurmanızı öneriyorum, root ile geliyor mu gelmiyor mu görebilirsiniz.
Hocam, ben demiyorum bu bilgiyi. Kaynak isterseniz atarım, bu benim beyanım değil.
İnternetteki her kaynak doğru olacak diye birşey yok hocam.