Command Line Interface (CLI) program fikri

Sizce sıklıkla yaptığınız ve illaki bir gui yada bir tarayıcı gereken fakat terminalden yaparsanız daha kolay yada zor fark etmeyen bir iş var mı? Bu aralar CLI’e sardım sizce terminalden yapmak istediğiniz bir işlem var mı?

Ceaser Cipher’ın şifreleme algoritması var. Çok zor değil ama yeni başladıysan yapması çok zevklidir.

Ayrıca cli to do app yapabilirsin.

1990 lardaki ascii art oyunlardan yapabilirsin. Mesela bir mağra karşına çıktı girmek istiyor musun? Gibi soruların bulunduğu bir oyun.

-----------------------------------------------------------‐-------------

Aklıma gelirse ekleyeceğim reis

Sağ olun hocam deneyeceğim.

1 Like

kişiselleştirilebilir scriptler :pinching_hand:
telefonda belirli işlevsellikler yapılabiliyordu bir uygulama ile fakat adını unuttum, scratch oyunu gibi olacak çok basit bir yazılım dili gibi. belli başlı şeyleri karşılıyorsa istenilen komutu uygulamaya geçirecek, senin burada yaptığın şey bunu son kullanıcıya en uygun hale getirmek olur. bazı basit işlevsellikleri yazarsın kullanııclar bunları kullanır birleştirir yeni sonuçlar ortaya çıkartırlar. mesela uygulama açma scripti eklersin bu scripte uyan uygulama açılınca uyku modu kapanır vs vs. eğer bu tür birşey tam anlamıyla yapılırsa gerçekten baya işlevsel olur.
ayrıca internete de bağlayıp kütüphane ekletebilirsin, insanlar kendi scriptlerini vs paylaşırlar

Çok güzel bir fikirmiş daha önceden buna benzer birşey yapmıştım kendi yazılım dilimi ziolang(Tıkla) kütüphane sistemi eklemiştim herhalde biraz daha geliştirebilir yada bir versiyonunu falan yapabilirim belirli işlevler için bir versiyonu ve internetten script indirebilen bir versiyon çok sağolun fikir için

Bazı uzun ve uğraştırıcı işlemler için script yazabilirsin. Aklıma gelmiyor ama elbette vardır.

Sağ olun hocam ama tam olarak sorduğum şey bu işte o uğraştırıcı iş nedir?

FFmpeg video sıkıştırma ses çıkartma ses içe aktarma video sesi yükseltme video altyazı ve fontu ile birlikte alt yazı gömmek bunları yapabilirsin

Sağolun hocam bu konu hakkında bir araştırma yapacağım

zaten bunlar kolaylıkla yapılıyor bir sürü araç var piyasada sadece ffmpeg de değil

Yüzde 95 ffmpeg kullanılıyor.

1 Like