Chromium tabanlı tarayıcılarda captchaları nasıl engellerim?

buster captcha solver eklentisini zaten kullanıyorum fakat bu sadece recaptchaları halledebiliyor. bir sürü captcha çeşidi var ve çoğu çok sıkıntı çıkartıyorlar. bazıları çok absürt sorular oluyor veya zaman alıyorlar çok fazla soru sorarak. bazen soruyu anlaması bile güç oluyor neredeyse. captchalardan nefret ediyorum ve artık captcha çözmek istemiyorum. robot olmadığımı kanıtlamak bu kadar zor mu ya :grin:

Aslında bazı durumlarda sizin robot olup olmadığınızı anlamasına rağmen size gene Jscript Challange veya Captcha göstermesinin sebebi ağ trafiğinin yoğunluğunu ve hızını azaltmak. Oturum açılmış bir gmail/youtube hesabınız var ise. Tarayıcınızda java scriptleri açıksa, çerezleri kabul edebiliyorsanız (ki modern tarayıcılar çerez depoluyor botlar depolayamıyor) ve belirli sayfa yönlendirmelerin vs takip edebiliyor ise tarayıcınız Captcha testinden aslında büyük oranda geçiyorsunuz. Sadece IP ve rate-limit özelinde artık/eksi puan alma ihtimaliniz var. Ama buna rağmen görüyorsanız da sebebi anlık trafik hızını azaltmak ve çok kısa sürede çok yüksek istek sayısını engellemek.

Mesela Disquss yorum kutusu olan bir sitede yorum yaptığınızda bir captcha ile karşılaşmanız yüksek ihtimaldir. Bu sizin bot olduğunuzu değil hız sınırı ile karşı karşıya olduğunuzu gösterir. Çünkü bu challangeler özellikle kısa sürede çözülmemek üzere ayarlanmıştır. Mesela normal insan 3-5 sn de çözmesi gerekiyor ise ve siz her nasılsa 1 sn de doğru olarak çözseniz dahi size izin vermez. Bu vesile ile de sizin her sn yorum göndermenize, istek göndermenize, legal kullanıcı olmanıza rağmen habire sayfa isteği göndermenizi sınırlarlar. Muhtemelen bilindik birçok sitede de 1dk dan kısa sürede 10 tane sayfaya tıklarsanız benzeri bir durumla karşılaşırsınız :grinning:

Kalkanları kapattıktan sonra kendi skorunuzu görmek isterseniz 0-1 aralığında aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Captcha-Score

https://antcpt.com/score_detector/

4 Likes

süre koysunlar onu bekleyelim daha iyi değil mi test çözmekten :thinking:

Bende bir blogda gördüğümü söyleyeyim çok ilgimi çekmişti.

Google bu ve bunun gibi captchaları teknolojiyi daha üretken kılmak için yapıyormuş.