Bu sorum sadece chromium ile geçerli değil mesela firefox tabanlı bir tarayıcı için veya herhangi bir şey için de geçerli. Nasıl işliyor tam olarak? Doğrudan veya dolaylı yoldan mı destekliyoruz ya da alakası yok mu?
yani eğer telemtri açtıysan evet hataları çözmesine katkıda bulunursun (ben olsam katkıda bulunmak isterdim chrome’da olsa apple’da olsa plasma’da olsa)
Chomium’un ana geliştiricisi Google’dır, yani evet katkı sağlamış olursun. Doğrudan katkı yapmış olmuyorsun ama özellikle Chrome kullanıyorsan (telemetrileri kapatmanın hiçbir önemi yok her halükarda verini topluyorlar.) çıkan sorunun Chromium üzerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair kullanıcıların hata raporlarına bakıyorlardır.
Chromium açık kaynak bir proje olduğu için değişen ve gelişen koddan Google yararlanıyor ve kendi tarayıcıları olan Chrome’u geliştirmede kullanıyorlar. İşin asıl sorunu tekel oldukları için diğer Chromium tabanlı tarayıcıları da etkileyecek kararlar verebilmesi ve gelişen kodu kendine lehine kullanması.
Chromium tabanlı tarayıcı kullanmaktan öte asıl sorun Opera veya Google Chrome gibi tarayıcılar kullanmak.
Teşekkürler ben de dolaylı yoldan katkı sağlar diye düşünüyorum.
hiçbir şey yapmasan bile pazar payı veriyorsun hocam, boşver gel firefox kullan