Chatgpt alternatifi

Bazı nedenlerden gpt hesabıma giremiyorum. Şuan talkai.info sitesinden idare ediyorum ama hem güvenilir mi bilemedim hem de gpt 3 kullanıyor ve çok geri kalmış hissettiyor. Daha iyi alternatifler var mı?

Hugging Chat. Hesapsız da kullanılıyor diye biliyorum ayrıca. Hem de açık kaynak.

1 Like

O baya yavaş çalışıyor. Öyle arada uzun ve önemli metin yazdırılabilir ama kesinlikle sohbet ederken yoruyor. Yanıt için teşekkürler.

phind kullan çok daha kaliteli cevaplar veriyor hesap oluşturmadan da konuşabiliyorsun ama izlenimlerime göre hesap açınca daha farklı bir versiyon kullanıyor sanırım çok daha iyi cevaplar veriyor. onun dışında kısa cevaplar veren ama gayet başarılı olan ve daha çok kişisel asistan olarak geçen pi.ai var. (hesap oluşturmak gerekiyor mu hatırlamıyorum, ama geçmişin kaydedilmesi için hesap oluştur uyarısı gelmişti bana).
bu arada düşündüm de o kadar çok ai türemiş ki çok mükemmel olanları da var ama çoğu birbirinin tıpatıp aynısı sadece isim değiştiriyorlar

3 Likes

Google’ın Bard’ını kullanabilirsin. Türkçe kullanabiliyor ve doğrudan internete erişimi var ki güncel verilere erişebiliyorsunuz. Google’ın verilerinizi işlemesini çok umursamıyorsanız deneyebilirsiniz. Ücretsiz yani fiyatı sizsiniz.

1 Like

Yok ya google a garezim var, hani açıkça verilerimi toplayıp satacağını söylese verirdim ama söylemeyince benim de veresim gelmiyor.

Teşekkürler bir bakacağım

Evet biraz kurcaladım gayet güzel çalışıyor, gpt 4 kısıtlı fakat gpt 3.5 var ve sınırsız kullanılıyor, amaca uygun modifikasyon yapılabiliyor. Başka güzel bir yanı sorunuzu nasıl anladığını da belirtiyor ve toplanan kaynaklar aşağıda belirtiliyor. Oturum açma olayı garip, her oturum açmak istediğinizde e posta soruyor ve e postanıza gelen tek kullanımlık mail üzerinden giriş yapılıyor, şifre falan yok. Açıkçası gereksiz olmuş koy hesabı geç ne kasıyorsun :smile: Neyse baya hoşuma gitti teşekkür ederim nasıl oldu da alternative to gibi sitelerde olmaz hayret.
Düzeltme: sabah gözüyle tekrar baktım sohbet etmiyor malesef ama yine de idare edilir.

Evet microsoftun yapay zekası ama önerim bing baya iyi çalısıyor. Tavsiye ederim

1 Like

İnanın orjinal gpt kullandıktan sonra insanın günlük kısıtlamalı birşey kullanası gelmiyor.

ben hiç sevmiyorum ya bingi gpt 4 kullanıyor diyorlar ama en basit soruya bile cevap veremiyor

Poe kullanabilirsiniz gayet güzel birçok model var, hatta son zamanlarda internet erişimli güzel bir model de eklemişlerdi.

Bing AI kullan GPT-4 destekliyor. Ve tamamen ücretsiz.

Bir konuşmada 20 mesaj desteği var. Birde internet araması yapmasından chatgpt den daha kötü sonuç verebiliyor.

bing ai edge olmadan kullanılmıyor, efektif de değil bi tuhaf. yapay zeka dünyasının hayırsız evladı gibi bişey.

Meta Llama-2 var onu kullanablirsin.

kullanılabiliyor eklenti yükleyerek vs

User Agent Switcher And Manager :sunglasses:

Eğer doğru seçeneği seçersen cevap alırsın. İlk açıldığında dengeli olarak geliyor ama dengeli mod GPT 4 kullanmıyor hatta gidip sorarsanda ben GPT 4 tabanlı değilim der. Yaratıcı moda aldın’mı hiç pişman olmazsın bir dene istersen. Ayrıca bazen aynı cevabı sürekli verebiliyor. Bu durumlarda aradığım sorunun cevabı bu değil dersen hatalarını düzeltir :slight_smile:

1 Like

Katılıyorum, özellikle yaratıcı moda almak gerekiyor. Evet, Microsoft sağlıyor, kullanımınıza göre chat başına mesaj limiti yavaş yavaş artıyor (puan gibi bir zımbırtı var, kullandıkça artıyor), nispeten biraz daha yavaş çalışıyor. Ama gayet iyi cevaplar verdiğini gözlemledim.

Ama bir yandan da Chat GPT çok daha hızlı çalışıyor. Hızlı ve nispeten daha basit sorular için orayı da kullandığım oluyor. İkisini de duruma göre kullanabilirsiniz.

https://www.perplexity.ai/

Yanıtları gayet başarılı, tavsiye ederim. Resim, video, link referans veriyor.

1 Like

Liste bitmiyor.