CachyOS Dock Bar

Herkese selam.

CachyOs Kde masaüstünde kullanmak için Plank, Cairo-Latte gibi dock bar var mıdır?
Depodan plank yükledeim çalışmıyor.

CachyOs dağıtımında herhangi bir dock bar kullanılamıyor mu?

Son düzenleyen: @gunayince 2025-03-11T04:17:19Z

2 Likes

Merhaba, örnek olarak bir resim atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Ve bu docbar’ın Wayland veya X11 desteği olacakmı :slightly_smiling_face: ?

Aklıma önerebileceğim her ikisinide destekleyen bir dockbar geliyor.

Crystal Dock önerebilirim :

3 Likes

Garuda Linux alt tarafta olan dock bar gibi mesela.
Normalde Linux Mint veya başka bir dağıtımda Plank uygulamasını kullanıyordum ama CachyOs depolarında olmasına rağmen çalışmıyor nedense. Sebebini anlamadım. Depodaki başka dock barlarda aynı şekilde çalışmıyor.

1 Like

Garuda linux normal kde paneli kullanıyor yanındada panel colorizer kurmuşlar ayarları atarım pcyi açınca

panel ayarları

panel colorizer ayarları (tema normal colorizerde yok garuda dışarıdan yüklemiş internette araştırırsan belki bulursun bunlar garuda mocha ile gelen varsayılan ayarlar ne işe yarıyorlar pek bilmiyorum o yüzden)

3 Likes

Sanırım ilk mesajı okumadınız. Bilgi için teşekkürler.

Ama benim sorum CachyOS içindi. CachyOS Kde masaüstü ortamında dock bar kurulmuyor. Plank ve benzeri dock barlar kurulmadı.

2 Likes

Plank ve benzeri bir sürü bar X11 destekliyor. Waylandde özellikle KDE’de benim bildiğim çalışan tek alternatif Crystal Dock’tur. İsterseniz X11 ile test edin veya arkadaşında dediği gibi Panel Colorized kullanabilirsiniz :slightly_smiling_face:

3 Likes

Benimde bildiğim kadarıyla öyle ama crystal dock hoşuma gitmemişti latte dock’da kde 6 da çalışmıyor

Okudumda garuda ki dock bar yazmışsınız ya ondan böyle bilgi vermek istedim

3 Likes

Tekrar merhaba. Waylandde naptımsa dock bar çalıştıramadım. Olmadı bir türlü.
Dediğiniz gibi X11’e geçince hem cairo-dock hem de plank çalıştı. Plank doc bara alıştığımdan yükleyip kullanmaya başladım. Yardımlarınız için teşekkürler.
Ekran görüntüsü aşağıdadır.

4 Likes

KDE Plasma için ekstra bir dock’a ihtiyaç kalmadı artık bence. Yeni bir panel oluşturup sadece simge görev yöneticisini ekleyip bir de launcher ekleseniz yeterli. Akıllı gizleme ve paneli da otomatik genişleyecek şekilde ayarlarsanız sisteme entegre hoş bir paneliniz olur. Ben öyle yapıyordum Plasma kullandığım zamanlarda. Ne Gnome’da ne de Plasma’da ekstra bir dock yüklemiyorum ben. Seçeneklerin isimlerini yanlış hatırlıyor olabilirim Plasma’yı ara sıra denemek için kuruyorum sadece. Hepsini izlemedim ama burada anlatıyor dediğimi.

4 Likes

Stock bar aslında fazlasıyla yeterli. Sadece birkaç eklenti kurup modifiye etmeniz lazım.

Mesela şöyle yapabilirsiniz:

4 Likes

Teşekkür ederim. İnceliyorum hemen.

Bu şekilde kullanılabilir. Bilgi için teşekkürler.

Kullandığım eklentileri şöyle listeleyim:

Bunları kullanabilirsiniz özelleştirmede

1 Like