Modemim OpenWRT desteklemiyor, bu yüzden OpenWRT destekli bir modem arıyorum. Bütçe 2000₺ (Güncel)
OpenWRT modemler tarafında çok az destekleniyor. Direkt modemde bu işi halletmek elbette daha güzel olur fakat daha uygun ve geniş destek alan kısım routerlar.
Tüm listeyi görmek isterseniz eğer:
https://openwrt.org/toh/start
Binlerce modem arasından 1000₺ fiyat bantlarındaki modemleri nasıl bulucam? Bir de bana modem lazım hocam. Kneetec bir modem bulmuştum zam gelmiş.
1.000 TL altı olan modem sayısı da gerçekten az zaten bir de bunların openwrt desteklemesini istiyorsunuz. Hımm. Şöyle bir öneride bulunabilirim. Epeyden 1.000 TL altı modemleri filtreledim. Oradan beğendiğiniz bir modemi (toplam 20-30 tane max var zaten) seçip diğer listeden destekleniyor mu diye bakabilirsiniz. Ama tahminimi sorarsanız desteklenmiyor çıkacaktır.
Router’ı kullanmak için bir tane modeme ihtiyacım var değil mi? Şu telefon kablolarını telefon ve internet’i aynı anda kullanmaya yarayan splitterlar işe yarar mı?
Evet
Maalesef hayır.
TP-Link TD-W896N/D şu modele bir bakın isterseniz. Daha önce kullanmadım ve emin değilim. Ama oluyor gibi duruyor. Sorumluluk size ait elbette.
gl.iNet markasının modemleri direk OpenWRT çalıştırıyor ve OpenWRT topluluğu tarafından destek alıyor kendim birkaç cihazlarını kullandım kesinlikle önerebilirim. https://www.gl-inet.com/ tek sorun Amazon üzerinden getirmeniz veya aliexpress i beklemeniz lazım ama donanım gayet iyi.
DÜZENLEME gl.iNet in hiçbir ürünü dsl bağlantısı desteklemiyor
çok fazla TP-Link ürünüyle uğraştım openwrt yüklersin depolama az kalır düzelticem dersin bricklenir
Keenetic altında ndm adında bir yazılım çalıştırıyor oda bi OpenWRT “çatalı” Keenetic 'in ürünlerini 4 senedir kullanıyorum. OpenWRT ile uğraşmak istemiyor ama iyi bir router istiyorsanız ideal sırf donanımına iyi bakın öyle sitede yazıyor yok samba sunucusu yok 10 çeşit vpn e acaba kaldırıyor mu ? fln
gl.iNet in cihazlarında modem özelliği olan bir ürün hiç görmemiştim. Varsa lütfen benimle de paylaşınız. Üstelik en ucuz modeli dahi (sarı/turuncu minik kutu) seyahet router olarak geçmekte ve bu bütçeyi muhtemelen aşacak durumdadır. Ama herhangi bir bütçe sınırı olmasa ve Modemin yanına alınacak olsa düşünülebilir. Kendi arayüzü openwrt den daha kullanışlı. Sizin de dediğinz gibi backend de openwrt var. Ayrıca oradan da ayar yapılabilir ama buna gerek olacağını zannetmiyorum.
Evet maalesef hatırlayamadım dsl veya kablonet türü docsis destekleyen hiçbir ürünleri yok
sarı modem 660tl civarlaında aliexpress sitesinde yani ağızım açık kaldı biraz zam vs geliyor tamamda beklemiyordum bu üzücü oldu
daha kolay kesinlikle ama şimdi şunu yapmak luci işe yarıyor 2 Docker contaniner ı çalıştırıyorum (slate plus modelinde) onları kolayca yönetmek için portainer yerine basit luci uygulaması var o çok işe yarıyor. Tek eksi yanı kendi arayüzünü fln kullanacaksanız network dosyasına dokundurmuyor diğer config dosyaları sorun değilde biraz kendi syntaxleriyle fln yazmışlar birşeyler oluyor da anlamadım
OpenWrt çalıştırmıyor doğrudan ama bufferbloat için openwrt istiyorsanız ana nedeni oysa yani Keenetic serilerine bakmanızı öneririm
Bu sadece router değil mi? Ben modem arıyorum.
Bütçe’yi 2000₺’ye çıkartabildim, öneride bulunabilir misin? Ve OpenWRT’nin sitesinde desteklendiği belirtilmeyen modemlerde kesinlikle desteklenmiyor diye bir şey var mı?
burada yazdığım gibi sırf kesinleştirmek için orada yazanlar bile çalışmıyor snapshot sürümüne çıktıysa sadece sorunlu olabiliyor ben olsam hiç denemem