Merhaba Btt Topluluğu Bozuk fotoğrafları onarmak istiyorum Linux da Özgür yazılım Ücretsiz bir progam var mıdır
Merhaba ne derece bozuk. Kalitesi düşük gibi mi yoksa eski siyah beyaz ve zarar görmüş fotoğraflar gibi mi?
veri kurtarma işleminden sonra zarar gören fotoğraflar yarısı var yarısı yok görüntünün veya fotoğraf karma karışık renkler birbirine girmiş
Hımm o kısım maalesef bilgim dışında. Daha farklı bir sorun var zannetmiştim.
Örnek çok özel olmayan bir fotoğraf varsa atabilir misin
Çok büyük ihtimalle bu fotoğraflar kurtarılabilir. jpg ve webp gibi formatlardaki fotoğrafların az sayıda bitini bozunca fotoğraf böyle oluyor. O yüzden tavsiyem, onarabilen bir program bulamazsanız bile fotoğrafları silmeyin. Çünkü eğer az sayıda bit bozulmuşsa kurtarmak mümkün. Günün birinde onarabilen bir program bulacaksınızdır.
Benim bildiğim birtane var adı 4DDiG Çevrimiçi Fotoğraf Onarımı
Önce fotoğraflarının yedeğini al sonra sürükle ve onar umarım onarılır
Windows yok evimde tamamen Linux kullanmaktayım. alternatif mutlaka vardır heralde
O zaman GIMP kullanabilirsin, ama istiyorsan verdiğim programı wine ile bir dene, konfigrasyon ayarlarını windows 11 yapmayı unutma
GİMP nasıl oluyor? onarma var mı? ilk defa duydum
Onarma özelliği var diye hatırlıyorum bir arkadaşım yapıyordu ama ben’de nasıl yaptığını bilmiyorum şahsen, aklıma o geldi. Ama otomatik değil yani uğraşmaya değmez. Bunun hakkında bilgim var ama linux üzerinde hiç işim düşmediği için Linux’a geçtiğimden beri hiç bir uygulam araraması yapmadım ve bir arkadaşın bozulşmuş resimleri GIMP ile düzeltiyor’du ama bayağı uğraşıyordu. Tabii bu dediğim eskiden kalma, bence daha bilgili birileri bu konu hakkında yardımcı olsa daha iyi olur. En kötü ihtimal Virt Manager yada başka bir sanal makine ile Windows 11 Tiny kurup oradan halledilebilir