Bottles bağımlılıkları kurmuyor

Dostlarım Bottles kullanmayı öğretebilir misiniz? Windows kullanmayı da bilmiyorum. Oyun modunda hiçbir oyun açılmıyor, kullanıcı modunda her oyun açılıyor ama programlar çalışmasa bile oyun mağazalarını kurarken bazı bağımlılık sorunları alıyorum. Bottles ayarları önerir misiniz lütfen? Bazı oyunlarda lens efekti gibi yeşil glitch olabiliyor nadiren, zaten exe kurmama gerek kalmıyor, zip şeklinde oyun indiriyorum. Bottles’ın exe kurmada kötü olmasını anlıyorum, tek yapabildiğim şey şu arayüzü düzeltmek oldu: Wine play skin

Son düzenleyen: @wise 2024-12-22T22:51:10Z

Hangi oyun mağazası, eğer Steam’se örneğin, Linux’ta var.
Aldığınız bağımlılık sorunlarını yazabilir misiniz? Eğer paket yöneticinizle yüklediyseniz wine-mono paketini de yüklemeyi dener misiniz? Flatpak’la yüklediyseniz bile bağımlılık sorunlarınızı yazın.

Doğru kurduğunuza emin misiniz? Çünkü bazı dağıtımlarda başka paketlerle kuruluyor, bazı depolar da. Ayrıca, alttaki videodaki gibi kurulum yaptınız değil mi?

Herşeyden önce flatseal ile tüm izinlerini vermek gerekiyormuş bunu yusuf ipek anlatmıyor ama windows klasör içinde yada dışında klasör yolu çok uzunsa örnek home\var|bottles\winapss\c:/proogramfiles program kur sonra yolu sapıtıyor exe kurulumları muhtemelen hata alıyor o yüzden oyunları zip indiriyorum exe boyutundan daha küçültüyor dosyayı kurulamada gerek kalmıyor

steam linux hali stabil çalışıyor performanslı çalışmıyor heleki steam wine kurarsan windows pencerelerini kusursuz kullanamıyorsun pencereyi boyutlandırma küçültme büyültme falan yapamıyorsun program glitch oluyor mesela gog galaxy v2 indirin bootles a program penceresini küçültemiyorsun mini bir ekrana sahipsen programın penceresi %500 büyük pencere boyutunda açıyor pencereyi ayıptır söylemesi pencere boyutunu küçültemiyorsun

Flatseal’le de çözülmedi mi? Peki aldığınız bağımlılık sorunu ney? Buna göre yardımcı olabilirim. Yani grip olan birine boğaz pastili veremem.

Şöyle ben oyun modundaki bağımlılıkları kullanıcı modundaki bağımlılıklara kurarsam oyunların bazıları oyun modundaki bağımlılıklar yüzünden oyunu açmıyor

Farklı şişeler oluşturun. Ayrı bağımlılıklar olacaktır her biri için.

mesela yeni şişe oluşturdun oyun birde program truck and logistik simulator bu program modundaki bağımlılıklarda sorunsuz çalışıyorken oyun bu similasyon oyunu oyun modunda çalışmıyor ya oyun modundaki bağımlıkları program moduna kuruncada o oyun çalışmıyor

Peki çalışmayan oyunu “Özel” modunda yeni bir şişe oluşturun ve oraya atın. Ayarlara gelin.

Buradaki çalıştırıcı seçeneğini sys-wine-9.0 yapmayı deneyin.
Sonra şişenizin menüsünden bağımlılıklara gidin ve mono bağımlılığını yükleyin.
image
Oyunu tekrar çalıştırmayı deneyin. Olmadı mı oyunun hangi “.NET Framework” veya “.NET Core Runtime” ile çalıştığını öğrenin. Ve ona göre şu bağımlılıkları kurmayı deneyin:

Bende yaşadım sanırım. Bazı ayarları kurcaladım olmuştu. Hatırladıklarım bunlar. Hiç olmadı mı, ChatGPT’den oyunun Bottles bağımlılığını öğren ve o bağımlılıkları kur.

1 Like

Kusura bakmayın. Konu biraz uzun tam okumadım ancak Lutris denemeyi düşünür müsünüz?

1 Like

bağımlılık hatası almadım ama program modunda oyun oynamak garip geliyor ayrıca bağımlılıklr indirilirken hata oluyor deepinde sidebarda google bard kullanıyorum ama bu konu ful bottles üzerine mesaj yazanlar için hep açık kalsın

lutris bende kütüphaneler inmiyor insede yarın birgün yukarda bahsettiğim bağımlılıklar yüzünden her program aynı şişede çalışmıyor bottles daha mantıklı

1 Like

Hocam anlamadım ne demek istediğinizi. Hata oluyor mu olmuyor mu? Ayrıca Deepin barınızla da çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Ayrı prefix oluşturmayı biliyorsanız ve Lutris ile kullanırsanız ayrıca gerekli bağımlıllıkları biliyorsanız Lutris’in Bottles’den eksiği yok üstelik performans ve hızlı kurulum artısı var.

1 Like

yok flatpak uygulamaları her sistemde düzgün çalışmıyor ama linux herşeye rağmen daha mantıklı

Hmm anladım. O zaman pek yapcak birşey kalmadı gibi. @dengesizkokarca hocamın dediği gibi Lutris deneyin. Ya da bir şekilde idare edin.

2 Likes

Yani rust deckle bağlanın cihazıma istiyorsanız ama ben debian kuruyorum ama bulamazsam herzaman flatpak ben kullanmayı bilmiyorum sorunları çözme yetim kötü prefix dediğin şey galiba başlatma seçeneğine kod yazıyorsun wiki okumada anlamada kötüyüm ya bottles daha basit lutris kuramadımki appimage her program bulabilirim telegramda ama buda net çözüm değil kısa süreli çözüm

Neyi açmaya çalıştı iseniz ben de denemek isterim. Uygulamanın adı nedir?

1 Like

O her zaman farklılık gösterebilir ama bottlesda program kullanmaya gerek yok ama windows pencereleri düzgün çalışmıyor her program bence linuxa port edilmeli ama oyun mağzaları lutris bottlesda düzgün çalışmadı bende regata os falanda denedim

beyler oyun mağza siteleride hayatınıza bişi katmıyor aslında silin bence

Steam linuxta var. Epic için Heroic ve Legendary var. Doğru anladı isem oyun açmaya çalışıyorsunuz doğru mu? Daha doğrusu oyun mağazası uygulaması?

Kararında güzel her şey.

1 Like

Oyunları oyun modundaki şişede açmak istiyorum açmıyor program modundaki şişede açıyor

Oyunlar Program modundaki şişede çalışıyor