Bluetooth hoparlör otomatik bağlanma sorunu

Masaüstü bilgisayarımda Linux Mint kullanıyorum ve bluetooth bağlantısı için TP-Link marka bluetooth alıcısı kullanıyorum. Mint açılınca bluetooth listesinden hoparlörümü seçiyorum bağlantıyı sorunsuz kuruyor otomatik bağlanmasını da seçiyorum sesi gayet güzel veriyor hiçbir sorunum yok. Fakat bilgisayarı yeniden başlatınca otomatik bağlanmıyor. Bunun için şöyle bir çözüm geliştirdim. Bilgisayarı kapatınca hoparlörü de üzerindeki kapatma tuşundan kapatıyorum Mint açılınca hoparlörü de açıyorum sorunsuz otomatik bağlanıyor. Bu sorunla ilgili internette yabancı kaynaklardan da araştırıp baktım fakat bu spesifik sorunu yaşayan yok sunulan çözümleri de uyguladım ama olmuyor.

Windows’ta ise hoparlörü kapatmama gerek kalmıyor Windows her boot olduğunda otomatik bağlanıyor herhangi bir zahmete girmiyorum.

Bu arada hoparlör 5-6 yıl önce alınmış ucuz bir hoparlör markası Piranha.

Ekleme: Hoparlörü kapatmayı unutup Linux’a boot edince bluetooth listesinde gözüküyor bağlanmıyor. Connect butonuna basınca ise önce connected bildirimi geliyor sonra anında failed! hatası alıyorum. Bunun çözümünü de listeden remove edip tekrar cihazları aratıp connect yapınca düzeliyor.

Bende soundcore q45 var ve ne zaman açsam otomatik bağlanıyor. Acaba bilgisayarı yeniden başlattığında bağlantıyı düzgün bir şekilde koparamadığı için mi tekrar bağlanamıyor emin değilim. Yapabileceğimiz tek şey hoparlörün marka modelini araştırıp benzer bir sorunu yaşayan var mı diye bakmak. O yüzden tam model marka yazabiliyorsan güzel olur. lspci ve lsusb çıktılarını da atmalısın. (Bluetooth sürücünü bulmak için)

Ek olarak başka bir bluetooth cihazda da aynı problemi yaşıyor musun deneyebilirsin.

2 Likes

Bluetooth cihazı eski ve gerçekten ucuzluk bir marka üç harfli marketlerden aldığımı hatırlıyorum 10-20 lira civarına. İnternette de modeli yazınca fotoğrafı dışında bir şey çıkmıyor.

Bu arada konuyu açtıktan sonra Mint’i kaldırıp yerine Ubuntu kurdum yine bluetooth sorunu devam etti ama tek bir farkla bu kez yeniden bağlanmıyor ama manuel olarak tıklayınca bağlanamadı hatası vermiyordu.

Hiç beklemeden Mint’in Debian olanını indirip kurdum ve sorun çözüldü. Şimdi temiz Debian tabanlı Mint kurulumu yapıyorum. Ancak yine de merak ediyorum mesele Ubuntu’da olabilir mi? Mint 21.2 kullanıyordum o da Ubuntu tabanlı, eh Ubuntu’nun kendisi de malum. Sorunu LMDE 6 Faye kurarak çözdüm.