Bir linux dağıtımında hangi özelliklerin varsayılan olarak gelmesini istersiniz?

Her kese merhabalar sorum şöyle. Bir linux dağıtımında varsayılan olarak nasıl özelliler istersiniz?
Örneğin, yeni bir dağıtım çıkardığınızı ve bu dağıtımın ücretli sürümünde hangi hayat kurtaran özelliklerin bulunmasını tercih edersiniz?

Özellikle şunlar hakkında bilgi almak istiyorum:

• Hangi özellikler sizin için temel ve vazgeçilmezdir?
  • Ücretli sürümde olmasını istediğiniz özel veya premium özellikler nelerdir?
  • Kullanıcı deneyimini artırmak için hangi ek özellikler veya araçlar faydalı olurdu?

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler!

Merhabalar;

1- Donanım uyumluluğunda istikrar: Hele bir bilgisayarımızı açalım, klavyeyi fareyi, kulaklığı ve bilimum şeyi tam kullanalım :slight_smile:
2- Erişilebilirlik ve dil: Görme, duyma vb. engelli insanlarımızın da rahat kullanabilmesi çok önemli. Ayrcıa çok dilli olması, pencere içi metinlerin -bile- düzgün çeviriliyor olması önemli.
3- Tüm farklı Linux uygulama mağazalarının rahat erişilebilmesi: Uyumsuzluk sorunları vb. yaşaması çok da mühim değil.
4- Sanallaştırmalı Wine: Wine yüklenebiliyor ancak sanırım virüsler dahi Windows uygulamaları çalışabiliyor, bkz: ransomware. Bunu önlemek için sanal Wine varsayılan olarak sistem entegreli gelmeli.

Aklıma gelenler bunlar :slight_smile: belki düzenlerim bir şeyler daha yazmak için.

2 Likes