Son birkaç hafta içinde aralarında çok eski hesaplarımın da olduğu Facebook, Twitter, Reddit gibi platformlardaki hesaplarımı silme kararı aldım. Bunun nedeni hem bu platformların gizliliğime saygı duymaması hem de hiçbirini aktif olarak kullanmamamdı. Fakat aralarında biri var ki iki nedeni de karşılamasına rağmen silip silmeme konusunda beni kararsız bıraktı.
LinkedIn hesabım 5-6 ay öncesine kadar bomboştu, tanıdığım birkaç kişi sorunca onlarla LinkedIn’den bağlantı kurduk. Ben de boş kalmasın diye profilimi doldurdum ve bir süre aktif olarak kullandım, ortamı inceledim.
Her şey çok yapay hissettiriyor. Herkes başarısını, kendisi için önemli bir gelişmeyi paylaşıyor ve bunu yapan diğer herkese altta çıkan “Tebrikler ” düğmesine basıp geçiyor. Bunu yapınca “bağlantınızla iletişimde kalmış oluyorsunuz”. Herkes robot gibi aynı şeyi yapıyor.
LinkedIn gerçekten kariyer konusunda önemli fırsatların kapısını açıyor mu? Bilişim sektöründe çalışan/çalışmak isteyen birinin LinkedIn hesabı olmalı mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.
Saçma sapan bir sistemden başka değil eğer bir yazılımcıysan en fazla ilanlara başvurmak güzel oluyor diğer platformlara göre daha çok ilan var ama onun haricinde şirketler takipçi kasmak uğruna bile ilan açabiliyorlar ki mesele para kazanmaksa yapabileceğin en iyi şey başkasının yapamadığını yapmaktır şahsen o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum modern zamanın samimiyetsiz ilişkileri sadece bunlar
Yaklaşık 1 ay uzaktan çalıştım, DB Manager’ın yapması gerekenleri bana zorladılar. Özellikle @Alcatraz’a katılıyorum, sunuda ekliyorum; bazı şirketler iş ilanı açıyor, 1 saat geçiyor, anında yazsanız bile 1 ay sonra cevap veriyorlar. Ben hala Kariyer.net’e bakıyorum. Yurtdışına iş yapacaksam LinkedIn’den iletişime geçiyorum ama benim LinkedIn profilim çok temiz, boş bir şey; genellikle “beni arayın veya mail atın” yazdığım için olabilir Bir de diyelim bir yerde anlaştınız, konuşmada bir yerde ücret, yemeğe geldi. Burası çok sorun; iş arıyordum, şimdi Minecraft’ta anlattığım mevzu yüzünden iş bakıyordum; bir havalimanı var, maaş güzel, tamam, yemek oradan, tamam, yemek yemekhanede; alerjiniz varsa ücretinden kesip Sodexo kartı ayarlayacakmış. Hadi buna da tamam, havalimanına gitmek için eğer benle beraber çalışan birisiyle anlaşılırsa, beni arabasıyla evden alacakmış. Bu tarz şeylere dikkat edin birazda; bir girerseniz yemekhaneye de önünüze pişmemiş, daha taş gibi makarna, bilmem kaç gün önceden kalmış ekmek yerseniz (nereden bildiğimi boş verin…).
Mümkün olduğunca LinkedIn denilen saçma siteye girmemeye çalışıyorum, bir aralar başvurular için giriyodum, gördüm ki memleketteki herkes bash, C, Python, Docker, Kubernetes, “cybersecurity” ve unix uzmanı olmuş
Bu kadar fazla derin konuda bu kadar uzman insanımız olduğuna göre ABD ile falan yarışmamız lazım teorik olarak, tabii profillerinde bu tarz iddalar bulunan kaç kişi C kullanarak herhangi bir yere bakmadan klasik “hello world” kodlayabilir orası başka mevzu.
Üniversitesinde 1 dönem C dersi ( bu dersin de ne kadar ders olduğu tartışılır) alan herkes, C89 ile C11 arasındaki farkı bile bilmese de, “abi aldık sonuçta yazarız bunu” gibi bir mentaliteye sahip. Tabii LinkedIn kullananların çoğu iş bulmak için niteliklerini abartma eğiliminde ve “herkes böyle yaptığı için” bunun doğru bir şey olduğu konusunda kendi kendilerini kandırıyorlar.
Yazılımcıların iş bulamayıp isyan ettiği, yöneticilerin tuhaf yazılar yayınladığı, eğlenceli içeriğe sahip iş ilanlarının paylaşıldığı samimiyetsiz bir ortam
Ha evet birde bu var yazılımcı olmana rağmen senden tasarımdan tut veritabanı bilgisine kadar herşeyi isteyen şirketler var birde son zamanlarda bir ton şey isteyip gönüllülük esasına dayanarak ücretsiz calıştırmak isteyenler var
Normal çalışanlar gibi çalıştırmadıkları sürece gönüllü çalışmayı yeni başlayanlar için avantajlı görüyorum hem grup şeklinde çalışma ve proje çıkarmak adına bir fikir sahibi olunuyor hem de kısmen bir tecrübe edinmiş oluyorlar
Ha evet birde bu var yazılımcı olmana rağmen senden tasarımdan tut veritabanı bilgisine kadar herşeyi isteyen şirketler
Yurt dışında tasarım vesaire hep ayrı ama türkiye de maalesef çoğu şirkette ayrı değil. " Yazılımcı mısın? Tamam kardeşim hepsi yazılım işte yaparsın " gözüyle bakıyorlar
Yeni başlayan birisinden 4 yıl tecrübe istiyorlar genellikle. Bir de GitHub’larına bakıyorlar. Kendi yaşadığımı anlatacağım; siber güvenlik ve pentest bölümünden girdim, raporu hazırladım, zafiyetleri sen kapat, tamam bazılarını kapatırım, bir anda bana şu sitenin kapaklarını hazırla (MariaDB vardı onu kontrol et, neden eleman yok?) cevabı buydu Sen istersen database yöneticisi, network uzmanı ol veya o bölümle alakasız başka bir bölümde yazılımcı ol, nedense sana kitliyorlar.