Bazı Hyprland Araçları Çalışmıyor

Merhabalar, uzun zamandır EndeavourOS X11 ile KDE kullanıyorken yeni sistemimde sade Arch ile Hyprland’e geçmeye karar verdim. Kurulumdan sonra konfigürasyon dosyasına kaydettiğim kısayolları test ederken bazı kısayolların çalışmadığını fark ettim. Sorunun nerede olduğunu kontrol ederken terminalde grim ve hyprpicker gibi araçları çalıştırmayı denediğimde bu araçların çalışmadığını gördüm.

Grim çıktısı:

*** BUG ***
In create_bits_image_internal: The expression bits == NULL || (rowstride_bytes % sizeof (uint32_t)) == 0 was false
Set a breakpoint on '_pixman_log_error' to debug

Failed to create image

Hyprpicker çıktısı:

[WARN] 24 bit formats are unsupported, hyprpicker may or may not work as intended!
[destroyed object]: error 1: Invalid stride (5464)
zsh: segmentation fault (core dumped)  hyprpicker

Ekran kartı olarak Nvidia GeForce GTX 1050 Ti kullanıyorum.

  1. NVIDIA özel mülkiyet yazılımlarını mı kullanıyorsun?
  2. Yukarıdaki bağlantıda NVIDIA içni env değişkenleri var bunları ayar dosyana ekledin mi?
  3. qt5-wayland, qt5ct libva. libva-nvidia-driver-git bu paketler sisteminde kurulu mu?
  4. Hpyrpicker’ı nereden kurdun?

Araçları demişsin Hyprpciker dışında başka bir yazılımla da sorun yaşıyor musun?

1 Like
  1. Evet nvidia-dkms nvidia-settings ve nvidia-utils paketleri yüklü ancak bir videonuzda hyprland-nvidia paketine gerek yok dediğiniz için onu kurmamıştım.
  2. Evet ekledim.
  3. Hepsi kurulu.
  4. AUR’dan hem hyprpicker hem de hyprpicker-git paketlerini ayrı ayrı kurup denedim ikisinde de sonuç aynı.
  5. Araçları dedim evet çünkü grim de çalışmıyor zaten çıktısını da koymuştum ilk gönderiye. Ayrı ayrı iki tane çıktı var üstteki grim alttaki hyprpicker.

Bununla beraber şimdi fark ettiğim bir sorun da mpv’de video oynatırken videonun sağ ile alt tarafı tamamen donuyor yırtılma ve takılmalar yaşıyorum. Firefox’tan video oynatırken veya aynı videoyu VLC ile açtığımda bir sorun yaşamıyorum.

Evet gerek yok artık çünkü gerekli yamalar normal pakete de geldi. Yaşadığın sorun ilginç, olmaması lazım. Önerilerin hepsini yaptıysan bunun çözümünü burada bulmamız zor muhtemelen. Hyprland’in github deposuna issue açman daha sağlıklı olabilir.

1 Like

An itibariyle çözdüm. Hyprland config dosyamdaki;

monitor=,1366x768,auto,0.75

Satırının sonuna bitdepth,10 parametresini ekleyince hem grim hem de hyprpicker düzgün bir şekilde çalışmaya başladı. Yardımınız için teşekkür ederim.

Düzenleme: Sanırım konu zaman aşımına uğradığı için çözüm olarak işaretleyemiyorum cevaplandı olarak konuyu güncelleyebilirseniz sevinirim.

2 Likes