bataryası aktif kullanımla birlikte en az 4 ila 5 saat gidecek.
x86_64 bit mimarili işlemci olacak.
fiyat / performans olacak.
bütçe 25 ila 45 bin tl.
Belirtme
Bir hafta öncesinde asus tuf f15 3050 4gb 16 ram cihaz aldık ve özellikler kısmında 4 ila 6 saat şarj ömrü dediği halde aktif yük bindirmeyen tarayıcı kullanımında 1 - 1.5 saat şarjı gidiyordu. Bu cihazı iade edip başka cihaz alacağız.
İnternette araştırmalar sonucunda bu tür cihazlarda şarj ömrü kısa olduğu ve üreticilerin belirttiği şarj ömürlerinin en düşük parlaklık ve boşta kullanım halinde elde edildiğini öğrendim.
Toparlamak gerekirse aktif kullanımda bile en az 4-5 saat giden 25 ila 45 bin tl bütçeli fiyat performans bir cihaz arıyorum.
Cihazı kullanacak kişi bilgisayar mühendisliği öğrencisi okulda adaptörsüz kullanacak. Herhangi bir şekilde linux kullanmayacak sadece Windows kullanacak.
Eğer pil ömrü çok önemliysse ve yazılım uyumluluk sorunu yaratmayacaksa ARM işlemcilere yönelmek iyi bir seçenek olabilir. Windows şart koşulmasa M serisi Apple cihazları önerecektim. Pil konusunda beni tam manasıyla tatmin eden en iyi deneyim olduğunu söyleyebilirim.
Bütçeye göre bir tik yukarıda ama ARM işlemciler yeni cihazlarda ekseriyet böyle. Bir de enflasyon koşullarını eklersek aslında sadece bize pahalı. Rastgele girip seçtim ilgili siteden. En uzun pil ömrü için ARM işlemcili cihazlarda seçenekleri zenginleştirebilirsin.
En yüksek Wh pil gücü MacbookPro 16 inc olanlarda var. o da 100 Wh dücünde. Bunun dışında görebildiğim kadarıyla en yüksek laptop pil gücü 90 Wh görünüyor ve genelde oyun bilgisayarlarında var.
Daha iyi fiki vermesi açısından daraltılmış linler paylaştım. İstersen kullanmayacağın özellikleri süzerek daha da daraltabilirsin. Eğer bu cihaz için elzem değilse ben olsam harici grafik olmayan bir model seçerdim. Bu güç üzerinde ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.
Burda bir liste var en iyi pil ömürlü cihazlar diye. Araştırdığımda sadece MSI Creator 90 Wh gücünde görünüyor.
Pil Wh gücü yüksek ve harici grafiği olmayan bir cihazda windows için güç yönetimini de optimize edersen bence en iyi sonucu alabilirsin. Bu cihazların hiç birini kullanmadığım için objektif olarak bu cihaz bu kadar süre pilde gidiyor diyemem. Tamamen pil kapasitesi ile değerlendirdim durumu.
Aleyküm selam. ThinkPad T14 serisinden AMD işlemcili bir model öneririm. Ben de yakında bir tane Gen 2 satın almayı düşünüyorum. Gen 2 AMD’nin sıfırları 30-40 bin arası fiyatlarda bulunabiliyor ama bütçeye göre ikinci el Gen 3/Gen 4 de düşünülebilir. Yalnız tekrar ediyorum, AMD işlemcili olmalı. Intel’e göre performans ve verimlilik konusunda daha iyi oluyorlar.
ben bu cihazı 2. el aldım batarya sağlığı yüzde doksan civarında, linuxda pek randımanlı değildi ama windowsda uzun gidiyor, sitede söylediği gibi 9saat 15dakikaya kadar sürdürmedim ama tarayıcıdan yaklaşık 1 buçuk saatlik bir film izlerken batarya yaklaşık yüzde 70 yada 80e düşüyor. bu arada biosdan dahili kart seçiliydi ve sanırım ‘‘fans always on’’ modu açık değildi.
tabi bu cihazın aynısını sanırım bulamazsınız ama sanırım victuslar batarya konusunda tutarlılar.
Kardeşimin lenovo bilgisayarı var, ekran kartı ve işlemcisi amd, çok güçlü bi bilgisayar değil tam iş bilgisayarı ve gördüğüm kadarıyla kendisi çoğu zaman şarja takmadan kullanıyor
Tam emin değilim ama bazı Asus marka laptoplar mac laptoplarını kopyalıyordu diye biliyorum. Belki maclerdeki gibi batarya ömrü uzun bir laptop vardır xd