Hayda tam da öğreniyordum. 1300 vial’e güzel Haven destesi bulmuştum bayağı bir süre onunla ilerledim. Pek üzmedi. Sonra aynı desteyi bir kartla değiştirerek 1900 viallik yaptım. Sonra redditte benzer ve daha güçlü deck gördüm 2750’lik, ondan memnunum. Aynı sayfada redditte sword hariç budget deckler buldum hepsi 1600-5000 vial arası. Hepsini kaydettim.
Bugün de tier sayfası buldum. Ona dikkat ederek haven destesi yaptım 2000 viale. Full bronz kartlar ama trial pve’leri çok rahat dövdü, şaşırdım. Şimdi de aynı şekilde swordcraft’tan dizecektim.
Bu arada internette genel anlamda 15000-30000 vial arası desteler budget diye geçiyor. Söylediğim deckleri bulmak bayağı zamanımı aldı. 
Benim durumumda olanlar da yararlansın diye en azından bulduğum şeyleri paylaşayım. Not: Bu desteler 6-7 yıllık olduğu için bazen çok güçsüzmüş gibi hissettirse de doğru oynayış ve yeterli şans ile aldığınız performans sizi şaşırtacaktır emin olun.
Ucuzdan pahalıya doğru gideceğim:
- İşe yarama oranından aşırı kısılmayıp erken ve nispeden orta oyuna odaklanan sadece 1300 vial’lik Haven destesi: https://shadowverse-portal.com/deck/1.7.640Ho.640Ho.640Ho.640Hy.640Hy.640Hy.6YXPo.6YXPo.6YXPo.6cL3Y.6cL3Y.6cL3Y.60COQ.60COQ.60COQ.60COa.60COa.60COa.60C8o.60C8o.60C8o.6Qv7o.6Qv7o.6Qv7o.60C96.60C96.640IQ.640IQ.640IQ.60E5y.60E5y.60E5y.6g9Ci.6g9Ci.6g9Ci.659nE.659nE.6jzLi.6jzLi.6jzLi?lang=en
Bu deste hem sınıf mantığını kavratır hem de erken oyunda üstünlük sağlanırsa, yeterli şans ile zaferi bile sunabilir. Redditte böyle paylaşılmış. Öneri olarak Beastly Vov yerine March Tea ya da Beastcaller Arisa konulabilir ancak vial değeri 1900’e çıkacaktır. Kesinlikle değer ama 1300’lük halini de kesinlikle deneyin. Beklediğinizden daha performanslıdır. Uzun bir süre hem 1300’lük hem 1900’lük halini oynadım.
Daha sonra bulduğum 2750’lik storm budget destesine geçtim. Şimdilerde bunu baz alarak denediğim düzenlemeleri deniyorum Haven için.
- Mümkün olduğunca işe yarar ve güçlü bronz kart tutularak vial değeri minimumda tutulmaya çalışan 1600 vial’lik Shadow destesi: Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
Bu destenin en işe yarar kartları tutularak biraz silver kart eklenerek güçlenmiş hali, 3500 vial: Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
-
Overflow etkisine çok takılmadan erken oyuna odaklanan 1 ve 2 hamle ile oynanacak ucuz ama etkili seçenekler sunan 2150 vial’lik Dragoncraft destesi: Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
-
Wrath, Vengeance ya da Avarice özelliklerini kafaya takmadan oynayabileceğiniz ucuz ama etkili erken ve orta oyun kartları içerir. 2450 vial. Mantığı bir sürü 1/1 yarasa spamlayarak önünüzü dolu tutmak ve elinizdeki storm etkili kartınızı(bu desteye göre imp ya da kurt) oynamadan daha elinizdeyken atağını güçlendirmeye dayanıyor. Bu sayede evolveden gelen +2 atağı da kullanarak yüksek ataklı ve storm etkili kartınızı oyuna sürüp lidere saldıracaksınız. 12-15 atak bile görmüştüm ama bu tabi ki uç sınırlar. Genelde 8-10 arası denk geliyor. Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
-
Ortalığı bir sürü 1/1 periyle kaplayıp bunlara sağladınız avantaj etkileriyle rakibi oyalayacak ve elinizdeki ipiria, hornet soldier gibi kartlara atak sağlayarak rakibi yenmeye çalışacaksınız. 2750 vial. Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
-
Çok oynamadığım ve çok sevemediğim bir sınıf. Runecraft. Ama araştırmalarıma göre desteleri en uzun süre meta ya da ona yakın yerlerde duran bir sınıftır. 3050 vial’lik şöyle bir deste var ama dediğim gibi çok oynamadım ve diğerleri gibi açıklama yapamayacağım. Desteyi sunan kişi vesper, magisa, cagliostro ve orical golem kartlarının bu desteye iyi gideceğini yazmış. Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
-
3200 vial’lik puppet portalcraft destesi. Amacı elinize bir sürü puppet eklemek, biriktirmek ve uygun anlarda rush etkili bu 1/1 puppetlerinizi kullanmak. Kazanma olayı bir zor çünkü 8 oynama puanlık ejderha ve 10 puanlık oyun sonu kartlarını oynamanız gerekiyor. Bu da en azından 8. ele kadar dayanmanız gerek demek. Ucuz kartlarla da oyun uzadıkça kazanma şansınız azalır. Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
Swordcraft içinse güzel ve elle tutulur bir deste ne yazık ki yok. Çünkü 8 sınıf içinde neredeyse en pahalı sınıftır kendisi. Her ne kadar mantığı hoşuma gitse de işe yarar ve ucuz desteler nereden baksanız 10 bin vial’den falan başlıyor. Daha ucuzlarını da bulabilirsiniz ama zafere giden yolda kendiniz için bolca şansa ve rakip için de şanssızlığa ihtiyacınız oluyor. Yine de boş geçmeyeyim bulduğum ve oynarken eğlendiğim bir desteyi paylaşayım. Amacı bir an önce vagabond fog’u elinize eklemek ve oynamak. Sonrasında her el ambush etkisi kazanacağından rakip büyü yaparken ve saldırırken bu kurbağayı hedef alamaz. Ancak hedefsiz hasar veren etkiler ile cevap verebilir. Örneğin rastgele hedefe hasar, alan hasarı, alan yok etme, rastgele yok etme gibi. Kurbağa oynandıktan sonra elinizden ne kadar geliyorsa atağını güçlendirmeye bakacaksınız. Biraz şansın da yardımıyla 7-10 atak arasına çıkabilen ve her el ambush kazanan bir karta dönüşüyor. 2500 vial tutuyor. Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
Bütün bunlar dışında… Belki öneriler çok eski diyedir ana sebebini bilemem ama gerçekten çok güçlü olan ve bronz olan kartlara hiçbir öneri yer vermemiş. Bunlardan da hazırlayıp öneri olarak paylaşacağım.
Mesela şuradan örnek vereyim: Deck Details | Shadowverse Portal | Shadowverse Cards and Decks
Bu destedeki Fallen Angel’s Blessing, Feena, Angel of War, Smiting Shower, Steppe Soldier, Gunnlod kartları hem her sınıfta kullanılabilir hem de bazı legendary kartlara taş çıkaran etkilere sahipler hem de üstüne üstlük bunlar bronz kartlar yani 3 tanesini üretmek yalnızca 150 vial. Bir de sınıflara özel kartlarda böyleleri var yine bronz ama çok güçlü. Neden bunlara yer verilmemiş cidden anlayamıyorum. Tek tek görsel ve deste yazmayacağım ama fark ettiğim böyle bronz kartları yazayım.
-
Swordcraft: Princess of Gratitude, Palace Knight, War-Weary Demolisher, Mercurial Mercenary, Felpurr Maid, Wee Greatsword Warrior, Scorching Swordsman
-
Forestcraft: Support Troop Elf, Ageless Bystander, Cutie Cat, Prism Butterfly, Coldhearted Dark Elf, Vanguard Tigress, Flora Fairy, Verdant Giant, Wise Bear
-
Dragoncraft: Seaweed Spirit, Wyrimcrafting, Sacred Winged Fish, Silent Gargouille, Millitant Mermaid, Firmscale Fish, Electrodrake
-
Runecraft: Toxic Witch, Battery, Volcanic Eruption, Outdoorsmage, Fickle Tamer, Wild Magic, Stalwart Snowman
-
Portalcraft: Puppet’s Play, Dreamer Puppet, Doll’s Teatime, Aimless Gunner, Faerie Marionette, Gizmo Lion, Automaton Knight, Robotic Rampage, Plucky Toymaster
-
Bloodcraft: Archdemon’s Heir, Hell’s Heartbreaker, Hope-chained Devil, Demon of the Keys, Bloodsmith, Bolt Devil
-
Havencraft: Forbidden Altar, Lonesome moon, Fount of Tranquility, Avaricious Altruist, Pick of the Harvest, Featherfolk Courier, Herbalist Hare
Shadow için tam bakamadım. Sonra ekleyeceğim. Bu bronz kartlara mutlaka bakın. Bronzlar, ucuzlar ama bayağı etkililer.