Basit ve Güzel Bir Metin Editörü Yapıyoruz: NomTex

Merhabalar, öncelikle bunu paylaşmanın yasak olup olmadığını bilmiyorum; kurallarda böyle bir madde göremedim. Sizlere Visual Studio üzerinden geliştirdiğim basit ama kullanışlı bir metin editörü projemden bahsedeceğim. Ayrıca, sizlerin değerli görüşlerini de almak istiyorum. Projeye github.com/gamerYazilimci67/NomTex adresinden ulaşabilirsiniz.

Projenin ilk versiyonunu oluşturdum, şu an için çok fazla özelliği yok. Sadece Windows’ta çalışıyor, ancak yakın zamanda Linux’ta da geliştirmeyi planlıyorum. Proje, bir metin editörünün temel işlevlerini yerine getiriyor; dosya açma, oluşturma ve kaydetme fonksiyonları hali hazırda çalışmaktadır. Ayrıca yazdığınız metnin rengini ve fontunu değiştirebilir, boyutunu küçültüp büyütebilirsiniz. İsterseniz, .rtf formatında kaydederek renk, font ve boyut ayarlarınızı koruyabilirsiniz.

Eğer ‘şu özellik de olsun’ ya da ‘şunu ekleyebilirsin’ dediğiniz fikirler varsa, yorum olarak paylaşabilir ve projeme destek olabilirsiniz.

Son düzenleyen: @linuxcuYazilimci 2024-09-30T19:57:49Z

5 Likes

Elinize sağlık.
Bende yakın zamanda obsidian ve alternatiflerini kullanmaktansa kendim yaparım diyip yazmıştım birşeyler.
Güzel bir readme ve en azından kodları githuba zip şeklinde olmazsa denenebilir.
Markdown ve org mode eklenebilir.

3 Likes

.zip şeklinde olmadan yüklemeyi denedim fakat o zaman uygulama çalışmayacak. Yanında farklı dosyalarla birlikte indirmek gerekiyor. Mutlak bir yolu vardır ama yapamadım onu düzeltmeye çalışacağım. Yanıtınız için teşekkürler.
thanks wow GIF by TRT

1 Like

Yani hocam kodları projenin ana dalina exe dosyanızı ise release dalına yüklerseniz.

1 Like

Tebrikler hocam böyle projeler dudydukça seviniyorum aynı zamanda kolay gelsin hocam

2 Likes

Merhaba hocam Inno Setup’la bir setup oluşturdum artık öyle kuruluyor nasıl fikir. Yoksa değiştireyimmi.

Berbat bir fikir, source kod olarak paylaşım yapmalısınız. İstersen releases kısmında paylaşabilirsin çalıştırılabilir halini.

1 Like

bana kalsa değerli vaktimi Windows’a text editor yazmak için kullanmazdım, oturmuş ve bir çok alternatifi olan yazılımlardan ziyade belirli boşlukları dolduran bir şeyler inşa etmek bana daha mantıklı geliyor. Tabii yine de siz bilirsiniz.

yukarıdaki cevapta belirtildiği gibi repoya belirli bir setup dosyası değil de kaynak kodlarını yüklemeniz ve de yazılımı bir lisans altında sunmanız gerekiyor.

3 Likes

Merhaba,

Sevgili Ömer’e katılıyorum. Ben en son baktığımda zip halinde idi fakat şimdi .exe ye çevirmişsiniz. Bu şekilde bir paylaşım gerek açık kaynağa gerek de Github mantığına uygun değildir. Relase kısmında arzu ederseniz zip/exe olarak paylaşabilirsiniz. Fakat Repoda tüm kodların açık olması ve isteyenlerin elle derlemesine uygun olması lazım.

-Konunuz bu nedenle gizliye alındı. Düzeltmek yaptıktan sonra tekrar dönmenizi rica ederiz.

4 Likes

Merhabalar değerli fikirlerinize ciddiye alıp repo’yu düzenleyeceğim. Şuanlık repo’yu gizliye aldım. Değişiklik sonrası tekrar açacağım.
Teşekkürler.

Merhabalar hocam düzeltme yaptım umarım olmuştur.(Kusuruma bakmayın çok profesyonel git/github kullanıcısı değilim.). Release klasöründe zip ve setup dosyalarını source-codes klasöründe tüm kaynak kodlarını verdim.

1 Like

Tamamdır konunuz tekrar listeye alındı. İyi forumlar

Merhabalar program için yeni bir versiyon geliştirdim. Tekrardan ayrı bir konu açabilirmiyim? Yoksa bu konuyu sileyim mi? Yani birden fazla konu açabilir miyim? Yoksa bu konuyu silip öyle mi açayım?

Update Notu olarak buraya yazabilirsiniz. Diğer üye arkadaşlarımız da bu şekilde ilerliyor.

Örnek olarak Yerli ve Açık Kaynak Kodlu Arama Motoru - Artado Search nın gönderisini dikkate alabilirsiniz.

1 Like

Merhabalar sizlere tanıttığım Windows için Visual Studio programı, C# ve Windows Forms kullanarak geliştirilen NomTex açık kaynak metin editörü programının 1.5 versiyonu yayınlandı. Programımıza ve kodlarına buradan ulaşabilirsiniz. Yeni versiyonumuzdaki özelliklerden kısaca bahsedelim.
1. “Düzenle” Menüsü

Artık bir “düzenle” menüsü var. Bu menüden bulabilir, kopyalayabilir, yapıştırabilir ve kesebilirsiniz.

2. “Bul” Fonksiyonu

“Bul” işlevi düzenleme menüsüne taşındı. Ve yenilendi. (CTRL+F kısayoluyla da çalıştırılabilir.)

3. Sağ Tıklama İşlevi

Artık sağ tıkladığınızda kopyalama, yapıştırma ve kesme işlemlerinin olduğu bir menü karşınıza çıkacak.

4. Yazı Tipi Stilini Değiştirme

Artık metninizin yazı tipi stilini normal, kalın, italik, altı çizili ve üstü çizili olarak değiştirebilirsiniz.

5. Hata Düzeltmeleri

Metnin değişen özelliklerinin birbirini sıfırlaması hatası çözüldü.
Bul işlevi kullanıldığında metnin arkaplan rengini değiştirmesi ve geri alınamaması çözüldü.

Sonraki Versiyonlarda Neler Eklenecek?

1. Koyu Tema (Temalar Güncellemesi)
  2. Çoklu Pencere(Bir program içerisinde bir kaç dosya aynı anda açılabilecek.)
  3. Bul işlevine değiştir işlevi eklenecek. (Aslında bu güncelleme konusuyda fakat unuttum.)
  4. Şifreleme Araçları (Kriptoloji, Şifre Üretme ve Şifre Çözme

Yenilikleri nasıl takip ederim?
Tüm yenilikleri bu gönderi üzerinden paylaşacağım. Gönderiyi izler ya da takip ederek hiçbir şey yapmadan yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

.exe ve zipi kaynak kodlarına koymanız absürt olmuş. Direkt Olarak Releases kısmına koymanız daha sağlıklı olur.

3 Likes

Dediğinizi tam olarak anlayamadım. Zaten release klasöründe setup exe’si ve .zip dosyası.

Benim demek istediğim; dosya oluşturup onun içine koyman bir hata github repo’na girersen, sağ kısımda RELEASES diye bir kısım var exe ve zipleri o kısıma koyman daha sağlıklı olur. Bu durumla alakalı başka github projelerini inceleyebilirsin. Ayrıca source-codes diye bir dosya oluşturmak yerine, onun içindekileri direkt githuba koymanı tercih ederim.

Demek istediğinizi anladım çok haklısınız. GitHub’u daha yeni yeni öğreniyorum. Çok teşekkür ederim.

Öncelikle kolay gelsin.Bir kaç tavsiyede bulunacağım.Öncelikle Form1 ve Form2 nin isimlerini değiştirin daha anlamlı olsun,textbox1,button1 gibi şeylerin isimlerini de değiştirin çünkü çok anlamsız.Bunun yerine daha anlamlı isimler tercih edin örneğin textInput,saveBtn gibi. “.gitignore” dosyası oluşturmanızı tavsite ederim.Bin dizini içinde program derlenmiş haliyle durmamalı.Çalıştırılabilir dosyaları release kısmında kullanbilirsiniz,onun dışında sadece kaynak kodlarını koyarsanız daha iyi olur.İyi Çalışmalar

1 Like