Az bellek tüketimi yapan tarayıcılar önerir misin?Chromium tabanlı olsun, olmasın farketmez. Modern tarayici onerirseniz iyi olur.
Ayrıca bu konu yasaklı konu falan mı, kimse açmamış?(sanırsam)
Son düzenleyen: @wise 2025-02-13T02:56:07Z
Az bellek tüketimi yapan tarayıcılar önerir misin?Chromium tabanlı olsun, olmasın farketmez. Modern tarayici onerirseniz iyi olur.
Ayrıca bu konu yasaklı konu falan mı, kimse açmamış?(sanırsam)
Son düzenleyen: @wise 2025-02-13T02:56:07Z
belki Lynx önerebilirim, terminal tabanlı olduğu için az RAM tüketciğini sanıyorum
Falkon
Adam yedi karakterle cevap vermiş, hacker bu
90’larda yaşamıyoruz.
ikonun karakter sayısının db de tuttuğu karakter adedini de eklediniz mi?
bu konu sanki daha önce açıldı ama ben de bulamadım, ungoogled chromium öneririm şahsen, güçlü yada zayıf bilgisayar için en uygunu.
Firefox (about:config ayarları yapılmış), Midori (likör değil, tarayıcı) ve çok hafif olduğu için ve yeni nesil tarayıcılara benzediği için (floorpu temel alıyor)
hayır, bunu unuttum işte
Falkon ve Midori önerebilirim eğer daha iyise Thorium veya Chromium deneyebilirsin
JavaScript yüzünden tarayıcılar çok Ram miktarı kullanıyor galiba.
aslında hem evet hemde hayır
Evet, baktım ungoogled chromium’a ve ortalama boşta 120 mb ram tüketiyor. Ancak, eklenti olayının bile içinde olmaması birazcık soğuttu tarayıcının kendisinden.
Sade firefox’un pek bir olayı yok açıkcası. o yüzden pas.
Falkon ve midoriyi denedim ve boşta 400-500 mb arası ram tüketiyorlar. Durduk yere pc’yi can çekiştirmeye gerek yok.
Thorium’a baktım, o da aynı chromium ve microsoft edge gibi boşta 120 mb ram tüketiyor ancak o ikon renkleri nedir yarrabi. Ancak diğerlerine nazaran kullanılası duruyor.
Bir de ekstra olarak, Brave en az tüketenlerden. 200-300 arası boşta ortalama tüketiyor.
UC indirdiğinde karşılama safyası olarak eklentileri nasıl yükleyeceğin yazıyor
adım 1: chrome://flags - Handling of extension MIME type requests - (always promt for install)
adım 2: Releases · NeverDecaf/chromium-web-store · GitHub buradan son crx dosyasına tıkla otomatik kuracak.
adım 3: istediğin eklentinin google sayfasına gidip sağ tık yaparak kur seçeneğine tıkla
ungoogle chromium 0 telemetri bir tarayıcı olduğu için kesinlikle değerlendirmelisin.
Peki, google arama motorunu direkt olarak nasıl entegre edeceğim? Yandex, yahoo vb. arama motorları var chromium da, ancak araştırmama rağmen reditte vesayre adam akıllı bir sonuç bulamadım, “Ekle butonuna tıklayın” diyorlar ancak herhangi bir arama motorunu eklemek için bir Ekle
butonu göremedim ayarlarda. Bilgin var mıdır?
DuckDuckGo’da kullanabilirim aslında ama verdiği sonuçlar beni genellikle sahte sitelere yönlendiriyor. Durduk yere kendimi riske atmayayım.
aşağıda gördüğün site search kısmından add seçeneğine tıklamalısın.
ayrıca ungoogle chromiumda ublock origin gibi eklentileri hala kullanabilirsin.
Tamamdır, halletim. Sağolasın. Hiç dikkat etmemiştim, varsayılan yap diye bir tuş olduğuna.
zen browser deneye bilirsin inactive sekmeleri kesiyor
Zen deme bana, şu anda çöp ve belleğimi sömüren bir tarayıcı. Eski hali gene iyiydi ancak her güncellemede daha çok bug ile gelmesi ve nedense gitgide pc’mi boşta bile 500-600 mb arasında sömürsemesi artık gına getirdi. Zaten o yüzden bu konuyu açtım.
Ungoogled chromium beklenenden daha hafif bence. Günümüz modern tarayıcılarına kıyasla hem de. İsterseniz bir de Firefox’un esr 32 bit sürümlerine bakabilirsiniz. Betterfox profil ön ayarı hem gizlilik hem hafiflik sağlıyor.