İlk önce “İndirme” butonuna basıyoruz ve AME Wizard’ı seçip AstroOS playbook dosyasını indiriyoruz. Sonrasında AME Wizard programını açıyoruz. AstroOS playbook dosyasını seçtiğimizde ilk ekranda bir karşılama mesajı çıkıyor. AstroOS’u kurmak için önce “Disable Windows Defender” seçeneğine basıp Windows Güvenlik programını devre dışı bırakıyoruz. Sonrasında bilgisayarımız test ediliyor ve tik işareti görününce “ileri” butonuna basıyoruz. Daha sonra AME Wizard’ın anlaşmalarını onaylayıp "ileri"ye basıyoruz ve tercihlerinize göre ayarları yaptıktan sonra "ileri"ye basarak kuruluma başlıyoruz. En sonunda AstroOS kurulmuş oluyor.
Diğerlerinin fikirlerini bilemem ama bence bu alan zaten güçlü seçeneklerle çoktan doldu: Atlasos ve Revios. Üstelik bunların ikisi de hem 10 hem 11 destekliyor. Bu attığınızsa sadece 11 gördüğüm kadarıyla.
Bence bu konuda Revios daima bir adım önde kalacak çünkü LTSC derlemelerini de destekliyor LTSC 2021 ve LTSC 2024 yükleyip Revios yapabiliyorsun mesela. Atlas desteklemiyor.
11 LTSC desteği varmış belki bir dahakine denerim. Şimdilik reviostan memnunum. Bir de 36 mb dosya bana fazla geldi açıkçası. Revios güncel hali 2 mb bile değil.
Hocam çok yeni bir proje gibi görünüyor; 17 yıldız, 1 çatallanma ve web sitesinde açık bir açıklama yok. Sadece Windows 11 ile FPS vb. karşılaştırması mevcut. Büyürse belki değerlendirilebilir ama şu anki haliyle, bir kullanıcı olarak baktığımda biraz anlamsız geldi. Şimdilik benim görüşüm şu: Bence forumda birileri denesin ve yorumlasın. Bir hafta veya kısa bir süre içinde hata olup olmadığı, Microsoft’un yaptığı araçlarla aynı olup olmadığı, diğer benzer araçlardan farkı nelerdir vb. incelenirse daha iyi olur. Eğer gerçekten video olacak bir şeyse olabilir çünkü size açık kaynak diye GitHub’da 1001 tane ransomware gösterebilirim.