ilginç bi alternatif olmuş deneyeceğim. özel arama komutları var mı, örneğin sadece yazdığım kelimeyi barındıran sonuçları yada aradığım kelimeleri sırasıyla barındıran sonuçları görebileceğim şekilde arama yapabilir miyim?
Hemen kontrol ettim acaba bizi (BTT) indexlemişler mi diye. Evet . Bir puan direk aldı bu yüzden. Merak ettiğim kısım yazarken otomatik öneriler sunuyor bize. Bu özelliğin kapatılma imkanı var mıdır? Google’dan gelme bir korku var bu konuda. Acaba saçma şeyler çıkartır mı karşıma diye tamamını yazmadan önce.
Bu özellik Artado sonuçlarında eskiden vardı fakat yakın bir zamanda kaldırdık. Fakat yeniden eklemeyi düşünüyoruz. Google ve diğer arama motorları için ise evet, bu özellik var.
Hayır, bu özelliği direkt kapatmak şu anda mümkün değil. Fakat yine de kolayca kapatabilirsiniz. Ayarlardan Temalar kısmında Özel CSS yazmanızı sağlayan bir bölüm var. Oraya
#autocomplete-list { display: none !important; }
yazarak kapatabilirsiniz. Bu özelliği kolayca kapatmak veya değiştirmek için bir ayar ekleyeceğim. Teşekkürler geri bildiriminiz için.
Merhabalar, merak etmeyin suggestions kısmı google’dan değil artado verilerinden gelmektedir ve kapatma özelliği yok sanırım emin değilim.
Bizde mi yapsak ya şöyle bir arama motoru var mı yardım edecek?
Artado Search ve genel olarak Artado projesi hakkında fikirlerinizi, gelişmesi gereken şeyleri bildirebilir misiniz? Ayrıca projelerimiz hakkında herhangi bir sorunuz varsa da sorabilirsiniz. Açık kaynak bir proje olarak topluluğun desteğine ve görüşlerine ihtiyacımız var. Hem Türkiye’de, hem de dünyada Artado Search neredeyse eşsiz bir proje. Başka hiç bir arama motoru Artado’nun sunduğu kadar özelleştirme sunamıyor. Artado temel olarak özelliksiz ve basit durabilir. Bunun sebebi kullanıcıları eklentilere ve temalara yönlendirmek istememiz. Temalar, eklentiler ve logolar kısaca Workshop özelliği bizce çok önemli bir özellik. Artado’yu cidden çok fazla güçlendiriyor. Fakat eklenti/tema oluşturacak kullanıcıların olması lazım düzgün bir şekilde çalışabilmesi için. Bu yüzden de sizin desteğinize ve görüşlerinize ihtiyacımız var.
Onun yerine Artado’ya katkıda bulunabilirsiniz
@ardatdev öncelikle başarılar dilerim. Tema seçeneği arttırılabilir. Elinize sağlık.
Mesela Nord, Catpuccin temalari eklenirse acayip iyi olabilir. Bir de dark temadaki renk secimleri iyilestirilebilir.
Bunlar gizlilik ve mahremiyete engel değil mi ?
Teşekkürler. Artado’da varsayılan olarak iki tema vardır fakat varsayılan temalar yanında bir de mağazamızda kullanıcılarımız tarafından oluşturulan temalar var. Herkes istediği şekilde tema oluşturup mağazamızda yayınlayabilir.
Daha fazla temayı mağazamızda bulabilirsiniz. Mesela varsayılan karanlık temaya alternatif olarak mağazamızda SCL Dark teması var. Daha çok mavi renkleri tercih ediliyor o temada o yüzden Nord tema benzeri bir tema diyebiliriz.
Bu bağlantılar daha çok font vs için. Tabi bunları kendi sunucumuzda hostlamamız daha iyi bir seçenek olurdu -yapılacaklar listemizde- ama bunlar gizliliğiniz/mahremiyetiniz için bir sorun teşkil etmiyor.
Ben arkaplan rengini dedim.
görünüm konusunda bazı problemleri var gibi bazıları büyük bazıları küçük vs bu tür ufak sorunlar gözüme çarptı. onun dışında klavye ile gezinenler için ekstra seçenekler de mantıklı olabilir. en çok gözüme batan şey ise resim araması yapıyorum mesela o anda arama çubuğuna farklı bir resim araması için farklı birşey yazıyorum bu sefer resim aramasına devam etmek yerine tekrar webe dönüyor
Eleştirilerin için teşekkürler. Evet, tasarım konusunda sıkıntılarımız var. Bu yüzden bu alanda bize yardımcı olabilecek insanlar arıyoruz.
Nasıl bir şey önerirsin?
Evet, o hatayı fark ettim ben de. En yakın zamanda düzeltmeye çalışacağım.
Açıkçası görünümü hiç hoşuma gitmedi ve siteye ilk girdiğimizde cihazın temasını algılayıp ona göre tema değiştirebilirse iyi olur.
@ardatdev acaba add-on extension v.s gelecek mi? Artado adına.
vim kısayolleri gibi kısayollerle gezinilebilir belki, j’ye basınca tek tek site aşağı iner mesela. searxda ben bunu çok kullanıyorum ayarlardan açılabiliyor
Açıkçası görünümü hiç hoşuma gitmedi ve siteye ilk girdiğimizde cihazın temasını algılayıp ona göre tema değiştirebilirse iyi olur.
Artado’nun varsayılan temasını kullanmıyorsunuz çünkü. Eğer Dark Reader gibi bir eklentiniz varsa lütfen kapatın.
@ardatdev acaba add-on extension v.s gelecek mi? Artado adına.
Zaten var. Workshop isimli mağazamızda bulabilirsin.
Hayır herhangi bi eklenti kullanmıyorum. Ve darkreaderdeki dark temayı açtım sadece