Archlinux Virtualbox kurulumunda kablosuz interneti görmüyor

Merhaba,

Öğrenmek amacıyla sanal makineye Arch Linux kurmak istedim; ancak kurulumun başında bir hata ile karşılaştım. Arch, internete bağlanmamı istiyor ve şöyle bir uyarı veriyor: After connecting to the internet, the installation guide can be accessed via the convenience script.

İnternette yaptığım araştırmalara göre, iwctl > device list komutuyla adımları izlemem gerekiyor. Fakat device list yazdığımda herhangi bir şekilde wlan görünmüyor. Sanal makine ayarlarında ağ bölümündeki tüm seçenekleri denememe rağmen sonuç alamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: @wise 2024-11-05T00:45:34Z

vm ayarlarında bu kısımı paylaşabilir misiniz?

buyrun hocam

şuna takılı kısmını NAT yapıp

arch kurulum ekranında ip link komutunun çıktısını yazabilir misiniz?

bu arada virtualbox otomatik olarak interneti veriyor genelde, halihazırda internete bağlı olabilirsiniz ping 1.1.1.1 komutu ile bir ping atmayı dener misiniz?

ping 1.1.1.1 yazınca ping connect network is unreachable

ip link set enp0s3 up

komutunu girip bir daha ping atmayı deneyebilir misiniz?

yanıt vermıyor hocam hata da vermıyor birşey yaptığıda yok :slight_smile:

ip link set enp0s3 up komutu çıktı vermez eğer onu kastediyorsanız, o komutu girdikten sonra tekrar ping 1.1.1.1 komutu ile internet bağlantısını test edebilirsiniz

ping connect network is unreachable yazıyor hocam

sırası ile

ip link (adaptörün durumunu kontrol etmek için)
dhcpcd enp0s3 (adaptöre ip atamak için)
ip addr show enp0s3 (adaptöre atanan ip'yi kontrol etmek için)

ping google.com (internet bağlantısını kontrol etmek için)

komutlarını girip buraya sonuçları atabilir misiniz?

ping atabiliyorsunuz burda, internetiniz var. kuruluma devam edebilirsiniz.

adaptör adı farklı olduğu için komutlar çalışmamış ama zaten makinede internet mevcut.

kuruluma geçmiyor hocam saldım artık bir sürü distro kurdum sadece bu hata veriyor reddit ve kendi forumlarında bu hatayı alan bir sürü insan var ve çözüm bulanı görmedim daha

sevgili arkadaşım, archın “kurulum ekranı” yok ki. VMWare’de oluşturduğun VM’in interneti var, kurmak için ya Arch Wiki’yi takip edeceksin ya da komut satırına “archinstall” yazacaksın ve yoluna devam edeceksin. Kurulumu engelleyen bir durum yok ortada. Normalde rtfm diyen bir insan değilim ama bu spesifik durumda rtfm.

1 Like

İnterneti görmüyor hocam anlatamıyorum galiba derdimi ping atıyor ancak internete bağlanmıyor bir çok insan yazmış diyorum manuel diyorsunuz manuele gidip baktım heralde kurulum adımlarını başka nerden görebilirim? neyse konuyu sillin lütfen.

internete bağlanmadığını nerden anladığınızı sorabilir miyim?

archinstall yazınca kalıyor . bunu araştırdığımda iwctl adımlarını tamamlamam gerektiği yazıyor o adımlar tamamlanmıyor çünkü aygıt çıkmıyor.

hayır, siz ping atabiliyorsanız %99.9999 ihtimalle internet var demektir.

pacman -Syy sonrasında pacman -S archlinux-keyring ve pacman -S archinstall komutlarını girip bir daha deneyin. Sıkıntı muhtemelen internette değil, iwctl kablosuz ağ bağlamak için kullanılıyor, siz ethernetle bağlısınız vm olduğundan, o yüzden internetle alakalı iwctl’yi zaten kullanmayacaksınız hiçbir zaman.

Araştırırken vm kurulumunu araştırmanızı öneririm, farklı olabiliyor biraz.

1 Like

VirtualBox kablosuz bağlanılan interneti (yada kablolu) kablolu internet gibi gösterir

1 Like