Archlinux Daemon.conf düzenleme

Herkese iyi forumlar, pulse daemon.conf dosyasında sample-format, resample-method gibi birkaç düzenleme yapmak istiyorum, ancak nano ile conf dosyasını açtığımda ekran görüntüsünde olduğu gibi hiçbir şey çıkmıyor. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: @wise 2025-01-10T19:51:07Z

sudo ile denediniz mi? Belki oluşturmanız gerekiyordur.

1 Like

Evet sudo nano /etc/pulse/daemon.conf.save şeklinde çalıştırıyorum

Bende de yok.Belirttiğim gibi siz yazacağınızı yazın kaydedip çıkın. Yani kendiniz oluşturun.

1 Like

yardımınız için teşekkürler, ama bu dosyanın içinde ki girdileri değiştirmem gerekiyor yani varsıyalan olarak bi takım çıktılar olması lazım bende çözemedim.

1 Like

Daha önce yedeklemişsen bu şekilde yedeği açabilirsin. Ama yedeklememişsen niye conf.save şeklinde açıyorsun? Bunun içerisinde herhangi bir girdi bile olsa yaptığın değişimler ayarlara etki etmez. pulse yapılandırmasını nano /etc/pulse/daemon.conf.save yerine nano /etc/pulse/daemon.conf şeklinde açmayı dene.

Olmazsa belkide pulse ayarları senin için ~/.config/pulse/daemon.conf konumunda özelleştirilmiştir. Burayı da kontrol et yapılandırma dosyası burda mı değil mi? Kurulum şekline göre ayarları özelleştirilmiş olarak saklıyor olabilirsin.

Eğer nano /etc/pulse/daemon.conf içeriği de boş gelirse yapmak istediğin düzenlemeyi ekleyip kaydedip yapılandırma dosyasını senin oluşturman gerekir.

Genel olarak pulse yapılandırması ve açıklamalarına bu bağlantıdan bakabilirsin. Arch için ilgili örnek Wiki maddesine bu ağlantıdan bakabilirsin.

2 Likes

archwiki sayesinde hallettim, teşekkürler.

2 Likes