Arch Linux'un websitelerine erişemiyorum

archlinux.org domainini içeren tüm websitelerine giremiyorum. Girsem bile aşırı yavaş açılıyor ve site içerisinde biryere tıklasam da açılmıyor veya aşırı yavaş açılıyor. AUR paketlerini hiç yükleyemiyordum (yay ve paru ile). DNS ayarlarını değiştirip nextdns ayarladım ancak bu şekilde AUR paketlerine erişebiliyorum ama websitesine giremiyorum. Ancak VPN ile sitelere erişebiliyorum. Bu durum ISS den kaynaklı olabilir fakat Türk Telekom archlinux websitelerini niye engellesin anlamış değilim. Benimle aynı sorunları yaşayan var mı? Herhangi bir çözümü var mı?

1 Like

Merhabalar,

Tam sebebini bilmiyorum fakat bazı issler kafalarına göre erişim engeli vs getiriyor.

Bunu Superonline çok fazla yapıyor deniyor. Türk Telekomun bu şekilde arch engeli yaptığına dair bir kaynak bulamadım. Türk Telekom altyapısını kullanan mobil internetim den siteye erişim yapabiliyorum.

2 Likes

Hocam işin garibi 2 hafta öncesine kadar en azından yay ve paru ile paket indirebiliyordum websitelerine hala giremiyordum fakat şuan paket bile indiremiyorum. Dediğim gibi sadece DNS ile paket indirebiliyorum. Sizin Türk Telekom’da bir sıkıntı olmamış ama ben kullanamıyorum. Türk Telekom böyle kullanıcı bazlı erişim engeli falan mı getiriyor çok saçma bir durum çünkü.

1 Like

hocam evde süperonline mobilde türk telekom var ikisindende sorunsuz girebiliyorum
eğer sorunu çözerseniz konuya bildirin hocam çok merak ettim sebebi neymiş

2 Likes

Proxy değiştirip girmeyi deneyin.

2 Likes

TTNET kullanıyorum, bende çok yavaş giriyor bazen.

2 Likes