Arch Linux’taki oyun için en iyi performansı verecek sürüm hangisidir? Mesela GNOME mu Hyprland mı? Eskiden Fedora GNOME kullanıyordum normalde Minecraftta 123 fps felan alırken şimdi maximum 10 fps alıyorum
distrolar arasında fps farkı olmaz muhtemelen ekran kartını algılamıyor minecraft. ikinci olarak bilgisayarın kötü ise xfce tavsiye ederim. yebi başlamışa benziyorsun ondan dolayı wm kullanmanı önermem. kde xfce veya cinnamon kullan derim gnome kullanmışsın önceden gnome da deneyebilirsin.
Gnome 23’ten itibaren çok fazla performans sıkıntısı gördüm muhtemelen gnome 23 kullanıyorsunuz.
Xfce veya lxde öneririm. Eğer çok performanslı olsun diyor isen window manager kullanmanı öneririm ama ilk başta öğrenmek biraz zaman alacaktır.
Ben şahsen i3wm kullanıyorum ve gpu’m dan dolayı normal madaüstlerinde bile hafifde olsa kasmalar yaşıyorum. İ3wm ile hem daha hızlı pencere yönetimi yapıyorum hemde gerek uygulama açılımı olsun gerek performans konusu olsun 3-4 kat daha hızlı olduğunu hissediyorum.
Gnome 45 hocam internetten bulduğum kadarıyla fedora geldi güncelledim onu kullanmaya başladım
Sizin için uygunsa WM’leri öneririm. Her zaman olduğu gibi. Mesela WayFire, i3, openbox, sway v.s
Xfce performans konusunda Lxqt’ten bile daha iyi. Kişiselleştirmesi de kötü değil.
VM kullanmak senin için sorun değilse Qtile, Sway gibi pencere yöneticilerini tercih edebilirsin.