Arkadaşlar herkese iyi akşamlar, bugün bilgisayarımın işletim sistemi sürümünü Arch Linux olarak değiştirmek istedim fakat karşıma iki sefer resimde gördüğünüz hata çıktı ve bir türlü düzeltemedim. İnternette araştırma yaptım fakat maalesef o çözümler işe yaramadı. Yüklemeyi Yusuf İpek’in videolarından bakarak yapmaya çalıştım ve eksik veya farklı bir şey yapmadım. Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Son düzenleyen: @basarsubasi 2025-01-09T21:14:02Z
Hoş geldiniz foruma! Öncelikle, SDDM kullanıcısı görmemiş bir tty’den bir kullanıcı açar mısınız (Ctrl
+ Alt
+ F1
/ Ctrl
+ Alt
+ F3
)? Ardından şu komutları çalıştırın:
adduser deneme
passwd deneme
exit
Ardından SDDM’ye gelin; kullanıcı görünüyor mu, isterseniz kullanıcılara bakalım. Gene tty’den:
cat /etc/passwd
Örnek çıktı:
root:x:0:0:root:/root:/usr/bin/zsh
daemon:x:1:1:daemon:/usr/sbin:/usr/sbin/nologin
Sadece çalışan login yani kullanıcıları görmek için:
awk -F: '$3 >= 1000 && $3 < 65534 {print $1}' /etc/passwd
Bunun da örnek çıktısı:
root
ibrahim
Çıkmadan önce whoami
veya w
yazarak hangi kullanıcı olduğunu kontrol eder misiniz?
Hocam merhabalar öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkürler, Bios ayarlarından kurduğum yeri en üste aldım ve şu anda ekrana User ve Password kısmı geliyor fakat şimdi de şifremi yazıp enter dediği zaman hypland ekranına atıyor ve orda bu şekilde kalıyor diğer yandan sizin dediğiniz tty kısmına da geldiğim zaman arclinux login kısmı çıkıyor belşrlediğim ismi ve şifreyi yazmaya çalıştığım zaman password kısmına birşey yazamıyorum maalesef. 1 tane sorunu çözmeye çalışırken daha fazla sorun çıktı
Hyperland’den başka bir pencere yöneticisi kullanıyor musunuz normalde? Yoksa Hyperland mı kurulu? passwd
yazdıktan sonra mı bir şey yazamıyorsunuz? “password for x:” burada mı gözüküyor (x belirlediğiniz kullanıcı diyelim)? Orası görünmüyor, siz şifre yazdıktan sonra onaylarsa mı giriliyor, yoksa…?
sudo passwd ibrahim
[sudo] password for ibrahim:
Bu root’un şifresi, yukarıda belirttiğim gibi, o da görünmez.
Yeni parola: Burada da görünmez şifre.
İbrahim hocam hem sizin hem kendimin zamanını çalmamak ve başımızı ağrıtmamak için ben şimdilik linux mint kurayım ilerleyen zamanlar da eğer ki arc kullanmak istersem yine bu konunun altından size yazarım müsait olursanız konuşuruz, vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.
yok hocam 0dan kendizi yormayın sorunu cözelim sürekli dağıtım değistirmekte diske zarar verebilir
Şimdilik mint dosyasını indirdim fakat yüklemedim olmadı yarın deneriz