Arch Linux üzerinde Gnome kullanıyorum ve touchpad ile sayfalarda aşağı yukarı kaydırma yaparken ekran çok hızlı hareket ediyor. Ayarlarda bununla ilgili bir kısım da bulunmuyor. KDE’de vardı fakat Gnome’da yok. Çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?
İyi günler, ayarlar uygulaması üzerinde “Mouse & Touchpad” gibi bir kısım var mıdır?
Eğer varsa Touchpad speed kısmından değiştirebilirsiniz.
“İmleç hızı” kısmına tıklandığında hiçbir şeyi değiştiremiyor musun?
İmleç hızı değişiyor, kaydırma hızına etkisi yok.
Malesef, işe yaramadı
Hmm, o zaman bir şey diyemeyeceğim dostum.
Teşekkürler, araştırıyorum ben de. Bulursam buraya eklerim çözümü.
Güzel olur, iyi araştırmalar
Gesture Improvements - GNOME Shell Extensions Eklenti olarak mevcut x11 ve wayland destekliyor. X11 için küçük bir ayar gerekiyor.
GitHub - harshadgavali/gnome-x11-gesture-daemon x11 için bu github reposunu takip edebilirsiniz. Wayland için ek bir ayar yapmanıza gerek yok. Sanki waylandmış gibi gesture’ları kullanabiliyorsunuz. Birçok ek özelliği mevcut eklentinin. Bir aralar severek kullandığım eklentilerden biriydi XMonad’a geçmeden önce.
Ek olarak konuyu Linux Teknik Destek kısmına taşımalısınız.
Gnome 45 için [Feature Request] GNOME 45 Support · Issue #206 · harshadgavali/gnome-gesture-improvements · GitHub
Hocam tekrardan merhaba. Eklentiyi kurdum çalışıyor fakat swipe speed özelliklerini değiştirince herhangi bir değişiklik olmuyor.
X11 mi kullanıyorsunuz ek olarak gnome versiyon nedir
Hayır wayland kullanıyorum. Bu arada çözümü sonunda buldum.
(https://aur.archlinux.org/packages/libinput-config-git)
Buradaki paketi kurduktan sonra aşağıdaki gibi bir dosya oluşturdum.
/etc/libinput.conf
Bu dosyanın içerisine
scroll-factor=0.1
girdisini ekleyince kaydırma hızı 0.1 olarak değişti. Buradaki “0.1” değişken. Bunu artırıp azaltınca hız da değişiyor.
Çalışması lazım x11 için de deneyebilirsiniz aynı şekilde animasyon oluyor waylanddaki gibi. Yeniden başlattıktan sonra ayarlar gerçekleşiyor olabilir.
Belki de eklentiyi kurduktan sonra libinput-config paketini kurup configini düzenleyince çözülmüş de olabilir çünkü eklentiyi kurduktan sonra reboot yaptım fakat düzelmemişti. Eklenti açıkken o paketi kurup configini düzenleyine sorun çözüldü.X11 için de çalışıyor.
Düzeznleme: Logout ve login yapınca X11 için çalışmıyor.
X11 için gerekli daemon indirdiniz mi
Hayır fakat şu an X11 kullanmadığım için ihtiyaç duymadım.