Arch linux u manuel bir şekilde kurdum ve boot ederken bu hatayı alıyorum
Manuel kurulumu hangi komutlarla yaptın ?
Linux çekirdeğini yüklemediğin için bu hatayı alıyorsun
Önce İçinde Arch ISO’su yüklü Flash bellek ile sistemini başlat :
Sonra bana lsblk
komutu ile çıktı atabilirmisin :
lsblk
Birde Manuel kurulum neden yaptığını sorabilirmiyim, eğer bir hazır script dosyası hazırlamadıysan veya Chaotic AUR benzeri bir paket yükleyici kullanmıyorsan böyle kurulum hem zahmetli ve çok fazla paketi manuel kurmak gerektirir hemde uzun sürer?
Arch install ile deniyordum ama hep device error hatası alıyordum
ALCI Arcolinux veya Endeavour öneririm.
şu komutları kullan :
mount /dev/sdb2 /mnt
sonra şu komutu kullan :
arch-chroot /mnt
son olarakta bunu kullan
pacman -Syu linux
İşlem bittikten sonra exit
de ve çık sonra bilgisayarı kapat ve flash belleğini çıkar ama sana şunu söylüyeyim böyle bir kurulumda eğer eksik paketler kurduysan sıkıntı yaşayabilirsin istersen sana archinstall kullanmadan alternatif bir yöntemle yapmayı gösterebilirim. Archinstall scriptinde hata almanın sebebi muhtemelen Ventoy
Bu komutların hiçbiri çalışmadı hepsinde ayrı bir error aldım rufus ile ısoyu yazdırıp öyle arch denesem çalışırmı
BalenaEtcher ile dene, video’sunu yapmıştım başka bir arkadaş için sen linux mint yerine arch kur :
NOT : Otomatik’ten çıkarıp 1080p yap, merak etme yavaşlamaz
Teşekkür ederim deneyeceğim arkadaki sesler yada senin sesinde sıkıntı varsa ki yok önemli olan bana bunu göstermendi ki gösterdin
Arch ISO’su ile Flash Belleğini Bootable yaptıktan ve bilgisayarına takıp başlattıktan sonra yapman gereken işlemleri yazıyorum
Önce klavyeni türkçe Q yap’ki i
’ye tıkladığında i
yerine virgül yazması vb. Hatalarla karşılaşma :
loadkeys trq
NOT : Aşağıdaki kodlar kablosuz internete bağlanmak için, eğer Kablolu kullanıyorsan bunu yapmana gerek yok :
Önce şu komutla main.conf dosyasına gir :
nano /etc/iwd/main.conf
Sonra içine şunu yaz ve Ctrl+X tuşuna bas ve sonra Y tuşuna bas ve Enter’a tıkla
[General]
EnableNetworkConfiguration=true
Sonra şu komutu yaz :
systemctl restart iwd
Sonra internetini şu komutlarla bağla :
iwctl
device list
Bunu yaz ve çıkan yazıyı " xxd " yazıları yerine yaz ( " Genelde wlan0
yazar " )
station xxd scan
Bunu yazdığın zaman kablosuz internetleri görmek için tarama yapacak sonra kullanılabilir ağları görmek için
station xxd get-networks
Şimdi SSD yerine internetinin adını gir
station xxd connect SSID
NOT : Eğer Kablosuz Ağının Adında boşluk varsa tırnak içinde yaz
station xxd connect İnternet
station xxd connect "İnternet Örn"
Şifreni gir ve artık arch Linux kurmaya hazırsın gerisini’de burada anlatıyor ( " Sadece internete bağlanma kısmı yoktu " )
İSO’yu USB’ye hangi programla yazdırdın? Linux kullanıyorsan ve yapmadıysan başlangıç diski oluşturucu kullanarak deneyebilirsin bir de.
Ventoy ile yazdırmış, ondan muhtemelen hata alıyor.
Bash dosyası ile yapmayınca niyeyse böyle hatalar alınabiliyor. Bende’de UI ile kurulum yapınca olmuştu, hem linux’ta hemde Windows’da
ISO dosyası bozuk galiba, çünkü bu hatayı bende daha önce almıştım, ISO dosyasının bozulmasından kaynaklanıyor. Magnet ile yükle derdim ama belli başlı programlar yüklemen gerekir ben sana kendi iso dosyamın linkini atayım bekle biraz
Atarsan çok mutlu olurum
PixelDrain üzerinden linki bıraktım kurulum’dan sonra haber edersin düzelip düzelmediğini
Yarın deneyeceğim teşekkürler
arch anlaşılır kurulum burda arch ın kolay ve anlaşılır bir kurulum rehber videosu var buna göre kurmanı öneririm
Burada gerçekten gayet güzel anlatıyor ama manuel kurulum, arkadaş archinstall paketini kullanamadığı için manuel kurulum yapmaya çalışmıştı
Yine aynı hatayı alıyorum farklı fağıtımlarda denedim ama halen device error hatası veriyor