Arch Linux kurulum sonrası Monitörde görüntü yok

bios’a girerek boot sırasını değiştirin, kurulum usb’si takılı ise çıkartın

çok pardon dostum ben az önceki mesajı attıktan sonra açıldı. herhangi bir sorun yok. sadece paket indirme(discover) kısmında

Arch Linux is not configured for installing apps through Discover
--only app add-ons.

şeklinde bir hata veriyor. Ne yapmalıyım?

şu an yaptığınız kurulum minimal bir kurulum, yani kde mağazasını içermiyor. Uygulamaları pacman ile kurabilirsiniz.

Fakat ilk önce pipewire’ı bir kuralım, onu atlamıştık kurulumdayken.

sudo pacman -S pipewire pipewire-pulse pipewire-alsa pipewire-jack wireplumber             komutu ile gerekli paketleri kuruyoruz

systemctl --user enable --now pipewire.service pipewire.socket wireplumber.service           komutu ile aktif ediyoruz

kurmak istediğiniz diğer paketlerin adlarını Arch Linux - Package Search şuradan öğrenebilirsiniz

1 Like

hepinize çok teşekkür ederim siz olmasaydınız yabancı forumlarda yarım yamalak ingilizcemle cebelleşiyor olurdum yardımlarınız için çok teşekkür ederim :))

2 Likes

Bu arada bu ekran sizin yaşadığınız sorundan bağımsız. Archinstall scriptinde pipewire’ı kurmayı seçtiğinizde mevcut sürümünde sorun çıkıyor. Forumda bununla ilgili konu açılmıştı. Sorun çözümünde bu ekranı gözardı edebilirsiniz.

Kaynak:

2 Likes

ben sonradan kendim elimle kurarak çözmüştüm ama yine de teşekkürler ilginiz için.

1 Like