Sistemim Arch Linux & Hyprland. Özelleştirme ile ilgili birkaç sorum var.
Bilgisayarı kapatmak için Windows+M’ye basıp giriş ekranına geliyorum ve öyle kapatıyorum. Ama bazen Windows+M’ye basınca ekran kapanıyor güç ışıkları yanmaya devam ediyor. Ben de mecbur güç tuşuna basıyorum.
yay -S wlogout komutu ile wlogout’u kurdum ama waybar’da güç simgesi görünmüyor.
Bir diğer mesele de Dolphin’i açtığımda klasör simgeleri gözükmüyor.
Bir de brave tarayıcıyı açmak isteyince Kde wallet ile ilgili bir şey çıkıyor. Tarayıcı bazen açılıyor bazen de açılmıyor.
Ben terminalden poweroff yazarak kapatıyorum. Yeniden başlatmak istiyorsam reboot yazıyorum. Uyku modu için systemctl suspend yazıyorum. Sende bir terminal açıp oradan bu komutları girebilirsin.
Malesef hyprland ve wayland hiç kullanmadım ama config dosyasını düzenleyip bu modülü elle eklemen gerekiyormuş.
Qt5ct yi çalıştırıp tema seçmek(tema yoksa yüklemelisin): qt5ct gelen ekrandan tema seçin.
Eğer hala ikonlar yoksa 3. Adıma geçin.
Dolphini qt5ct ile başlatmak: dolphin --platformtheme qt5ct bunu her açtığınızda yazmanız gerek bunu yazmamak için ortam değişkeni olarak bir bayrak eklememiz gerekiyor. Bunun için hyprland config dosyasına
Bilgisayarı kapatmak için çözümü buldum. Waybar config dosyasında şuradaki düzenlemeyi yaptım oldu.
Klasör simgeleri dediğiniz paketi kurunca ikonlar geldi. Ama .mp4 ya da zip dosyalarının ikonlarını göstermiyor.
KDE Wallet ile ilgili şuradaki youtube videosunda gösterileni yaptım. Ben sadece 55. saniyeden sonrasında olan sorunu yaşıyordum. Ne olur ne olmaz Cancel’a basıyordum. Onu yanlış yapmışım.
Bir sorum daha var. Waybar’da sol üstte workspace sayfa sayıları görünsün istiyorum. Şuradadaki youtube videosundaki denilenleri yaptım. killall waybar komutundan sonra adam waybar’ı wofi’den açıyor. Bende wofi’de waybar açılmıyor. Onun yerine yeniden başlat yapıyorum ama yine workspace sayfa sayıları gözükmüyor.
Sorun ne olabilir?
Edit: Videoda gösterilen yöntemleri tekrar yaptım. wlr/workspace yerine hyprland/workspace yazdım. Birkaç dakika da başka şeylerle ilgilenirken biraz zaman geçti ve waybar’ı terminalden çalıştırdım ve bu sefer oldu. Sanırım hyprland’de ayarlama yaptıktan sonra birkaç dakika beklemek gerekiyor.