Arch linux Hyprland oturum açılmıyor

Ekran kartım Nvidia 2060s login ekranında şifremi doğru girmeme rağmen bir siyah ekran geliyor ve tekrardan login ekranına atıyor nasıl çözebilirim ?

Hyprland yeni kurulum mu? Yeni değilse kullandığın config nedir? Giriş ekranındayken CTRL ALT F2 (olmazsa F3, F4 sırayla devam) ile TTY ekranından giriş yapabiliyor musun?

Evet yeni kurulum, tty ekranına girebiliyorum

TTY ekranında Hyprland yazınca ne çıktı veriyor?

“İptal edildi (çekirdek döküldü)” yazıyor

Bilgim yok ancak buradaki 3. maddeye bakabilir misin? Crashes and Bugs – Hyprland Wiki

Other → see the coredump. Use coredumpctl, find the latest one’s PID and do coredumpctl info PID.

malesef işime yaramadı

Zaten bu komutun bilgi vermesi gerekiyordu, ayrıca AUR’dan hyprland-nvidia-git ile mi Hyprland kurdunuz

hyprland-git ile kurdum

Hata kayıtlarına (Crashes and Bugs – Hyprland Wiki) ve de çekirdek kayıtlarına (dmesg ya da journalctl) bak. Eğer durumu açıklayan birşey görmüyorsan son git buildini kullandığından emin ol, eğer son build’de isen ve de hata hyprland ile alakalı ise upstreame raporla (GitHub - hyprwm/Hyprland: Hyprland is an independent, highly customizable, dynamic tiling Wayland compositor that doesn't sacrifice on its looks.)

Bu arada hyprland’in neredeyse her build’de farklı sorunlar yaşatan ve de hiç stabil olmayan bir proje olduğunu belirtmek isterim, kullandığı wlroots gibi libraryler bile stabil olmayan git build’lerinden - eğer bunun gibi sorunlar ile sürekli olarak uğraşmak istemiyorsan daha stabil olan bir compositor kur ya da xorg’a geç

github da çok güzel config dosyaları var bunu xorg da kullanabilir miyim ?

Dediğim paketi deneyebilir misin? Reddit’te öyle denmiş

Hyprland sadece Wayland ile çalışır

Konuyla alakası varmı bilmiyorum ama wayland ile çalışan hiçbir masaüstü ortamı çalışmıyor ama önceden zorin os denemistim onda çalışmıştı

“M_sWLRRenderer was NULL!” Hatasını verdi buna web sitesine baktığımda bu hataya karşılık bu yazıyor “TTY’de başlatın ve KIRMIZI renkteki wlr günlüklerine bakın” ne yapmam gerekiyor ?

Archinstalldan dolayıda olabilir uyumsuz olduğu içinde olabilir bende de wayland olmuyordu bazıları olmuyor ben sana cinnamon öneririm elle kurulum yaptıysan eğer archinstall baya sorunlu çünkü