Arch Linux açılırken, "loading linux, loading initial ramdisk" ekranında kalması

Yaklaşık 1 hafta önce Windows’tan Arch Linux’a geçtim. Bu sabah, zsh shell’ini pacman paket yöneticisi mağazasından indirip kurdum ve sonrasında yeniden başlatmam gerektiğini düşündüm. Bilgisayarı yeniden başlattım ancak “loading initial ramdisk” yazısından hemen sonra siyah ekranda kaldı ve ekranda mouse imlecinden başka bir şey yok.

Yeniden başlatmadan önce yaptığım diğer işlemler şunlardı: XDM için GitHub’da gtk3.22.11 gerekliydi, onu kurdum, ancak pacman mağazasında da mevcutmuş. Tam olarak kuruldu mu, ondan da emin değilim. Ayrıca, Unity 6’da bir proje yükleniyordu; yüklenirken bilgisayarı yeniden başlattım.

Siyah ekranda CTRL + ALT + F3 kombinasyonuna basınca tty terminal açılıyor.

Google’da yazan çözümleri denedim ancak işe yaramadı. Yabancı forumlara da baktım ama tam olarak bu hatanın çözümünü bulamadım. Grub ekranında e tuşuna basıp gelen yazıda linux başlığının yanına nomodeset ekleyince yine aynı hatayı veriyor.

Son düzenleyen: @wise 2024-10-15T15:05:38Z

1 Like

eskiden debiandada olmuştu tty ekranından dosya sil yer kalmamış galiba bendede eskiden oluyordu ve sanırsam loading initial ramdisk yazıyordu çözümü dosya silmek

1 Like

180 GB yer vardı ayrıca diğer HDD de 100 GB yer var, belki bir hata sonucunda ssd dolmuş olabilir onu terminalden nasıl kontrol edebilirim acaba? ayrıca loading initial ramdisk hata değil rutin olarak bilgisayarı açınca çıkıyor sürekli

Hangi önyükleyiciyi kullanıyorsun

1 Like

bendede öyle oluyordu hatta startx yazınca sistem kurtarılamıyor yazıyordu

Önyükleyici nedir tam olarak? Linux ta yeniyimde, pc açılırken çıkan ilk ekran GRUB yukarıda da bahsetmiştim.

Grubta e tuşuna basıp quiet yazısını sil

Olmadı malesef aynı hatayı görüyorum

Kodlar aşağıya doğru akmıyor mu aynı yerde takılıyor mu yine?

Quiet yazısını silince aşağıya doğru akıyor, ama sen hatayı yanlış anladın herhalde initial ramdisk yazısı gittikten sonra siyah ekranda kalıyor imleç dışında bir şey yok. Başlığı kim düzenledi bilmiyorum ama ben böyle yazmamıştım özellikle siyah ekranda kalma hatasını yazmıştım neyse yinede konuda yazıyor

ctrl+alt+f2veyaf3 e basmayı denedin mi tepki varmı ve tty ekranına giriliyor mu?

1 Like

Yukarıda yazdım zaten, aynı şeyi 3.defadır yapıyorsun :confused:

Merhabalar. archinstall ile arch linux kurulumu yaptım, Gnome arayüzü seçtim, ancak kurulum tamamlanınca

Loading linux linux....
Loading initial ramdisk....

Kısmında takılı kaldı, bir türlü açamadım ne yapmam gerekir?

benim btrfs yedeğim vardı onunla düzeltmiştim ama windowsa geri döndüm linux kişisel kullanım için zaman kaybından başka birşey değil deneyimlerime göre. windowstaki rahatlık kesinlille linuxta yok, alt tarafı bir program yükliycem, yok 5/6 tane (flatpak, snap vs.) yazılım paketleme yöntemi. windowsta exe tıklıyorsun çalışıyor, mesela davinci resolve indirdim açılmıyor amd de sorunluymuş… daha az ram kullanıyor deniliyor ama performans olarakta bir avantajını görmedim. daha çok sıkıntısı var da neyse, tavsiye etmiyorum uğraşmaya değmez, hemen hemen her konuda işlerinizi aksatır (oyun oynama, yazılım/oyun geliştirme, grafik tasarımı, CAD (ayrıca Freecad veya Ondsel dışında CAD alternatifi yok gibi, Fusion kurması çok çok zor, zaten iyi çalışmıyor) vs.)