Apu bilgisayar toplama

Masaüstü bilgisayar apu toplamak istiyorum

SSD ve RAM çok mesele değil bence Apu sistem olduğu için en önemlisinin işlemci olduğunu düşünüyorum ryzen mantıklı gördüm ama çok donanım da çok bilgili değilim, bana fiyat performansı apu işlemci önerebilirmisiniz?
(Overclock yapmayı düşünüyorum ve Linux kurcam)

Merhaba, bir bütçe belirtmeniz iyi olabilir. Böylece daha uygun bir öneride bulunabilirler. Bunu parça bazında da yapabilirsiniz toplam bir miktar da söyleyebilirsiniz.

cs 2, the forest, minecraft vb oyunları; android studio ve visual studio vb yazılımları rahatça kullanabileceğim bir sistem istiyorum bütçemde gereksinimleri karşılayıp ne kadar düşük olursa o kadar iyi bütçeden kısmak için toplama bilgisayar alıyorum ve overclock yapmayı düşünüyorum.

Oyunlarda ziyade android studio, visual studio gibi araçları kullanırken en önemli parçalar ram ve ssd kanaatimce. Hızlı bir ssd ve 16gb ram üstü seni yazılımları kullanırken çok rahatlatır.

1 Like

APU sistemlerde RAMin tek kanal olması performansı düşürüyor. Kendim Ryzen 3 4300GE APU sisteme sahibim ve 2x8GB 3200MHz ramim var.

3 Likes

ram’i 4 kanal bile alırım, ssd’yi de M2 seçerim ama cpu konusunda hangi cpu’yu seçeceğimi bilmiyorum laptop işlemcim Ryzen™ 5 5625U performans olarak gayet memnunum en az bunun kadar hızlı en düşük fiyatlı işlemciyi almak istiyorum

Ayrıca RAM’lerin frekansları da önemli. Sonuçta ne kadar hızlı RAM frekansı o kadar hızlı VRAM frekansı demek.
İşlemcinin 4 kanal RAM desteklemesi önemli. Sadece anakartın desteği yeterli değil, belirtmiş olayım.

2 Likes

işlemci ddr4 ya da ddr5 desteklemeli, 4 kanal’ı işlemcinin desteklemesi gerektiğini ilk kez senden öğrendim belirttiğin teşekkürler

Bide işlemci önerebilirmisiniz?

5600G, bütçe varsa 8600G diyebilirim.

1 Like

5600X apu işlemci değil. Sonunda G olanlar apu oluyor genelde.

fark edip sildim R5-5600G işlemci alıcağım, şuan anakart seçiyorum istersen önerebilirsin

1 Like

Bende Asus PRIME A520M-K var ama daha iyileri vardır belki. Anakart hakkında çok bir bilgim yok.

hız aşırtma yokmuş onun dışında gayet güzel işlemciye overclock yapmayı düşünüyorum

Overclock yapacaksanız stok fan yeterli olmayabilir.

sırf overclock desteği var diye anakart fiyatında çok değişim olmaz diye düşünüyorum, o yüzden nolur nolmaz overclock’lu alim diyorum.
Ram olarak 2 tane Hikvision U1 8gb 3200 MHz DDR4 Ram almayı düşünüyorum nasıl?

3600MHz’ye çıkmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Çıkamazsanız da bu RAM iyi duruyor.

Apu sistemde su an tartışmasız alınacak en iyi işlemci Ryzen 8700g, zaten üzerindeki dahili grafik ünitesi FSR ile 3X A oyunları medium kalitede 60 fps üzeri oynatabiliyor. Apu sistemde önemli olan faktör arkadaşlarında dediği gibi çift kanal Ram ve frekans değeri yüksek tutulmalı.

2 Likes

ben bütçe dostu ekonomik dedim bütçe 3, 5 arası olcak fiyat performans apu işlemci

1 Like