Samsung telefonlarda bulunan mesajlar uygulaması pek güzel değil adb ile kaldırmak istiyorum sorun çıkarır mı acaba?
Apk’sını yedekleyin. Sıkıntı olursa geri yüklersiniz. Genelde oyun için kullandığım tabletimde mesajlaşma uygulamasını kaldırdığımda şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım.
Official Samsung romlarında kesinlikle sistem uygulamalarının silinmesini tavsiye etmiyorum tecrübeye dayalı olarak. Aksi takdirde bazı uygulamaları açamayabilirsiniz.
Silebilirsin sorun olmaz. Apk yedeklemek sana kalmış ama sildiğin şekilde apk yüklemeden kurabiliyorsun. Sadece paket ismini unutma yeterli. Mesela com.samsung.messages ise onu bilmen yeterli.
Kaldırırken pm uninstall -k --user 0 paket.ismi
Aynı şekilde kaldırdığın paket.ismi girerek geri yükleyebilirsin komut aklımda değil şu an. Pm install bile olabilir emin olmadığımdan yanlış yönlendirmeyeyim geri yükleme kısmında.
Bazı sistem uygulamaları hem sistemin stabil ve doğru çalışmasını hem de uygulamalar ve çekirdek arasındaki bağlantıyı sağlar. Ayarlar uygulaması dahil (sim kart yönetim uygulaması vb.) ana ekranda gördüğünüz uygulamaları silmeniz bir problem çıkarmaz. Fakat arayüz uygulamasını silerseniz ulaşabileceğiniz bir arayüz kalmaz ve sistem brick olur. Nereden bildiğimi sormayın.
ben --user olarakda değil tamamen siliyorum hiç birşey olmuyor. ayarlar dışında sistem uygulaması bırakmıyorum neredeyse
Bazı çekirdek uygulamarı silmek cihazı önyükleme döngüsüne sokar ancak mesajlar uygulamasını rahatlıkla kaldırabilirsiniz.
Kullanmadığınız bir şeyse ya da alternatifi yüklüyse sildiğiniz zaman pek sorun olmaz diye düşünüyorum. Telefonun kendi mesaj uygulamasını debloat yoluyla sildim Qksms yükledim onu kullanıyorum bir sıkıntı yok.
Aynı şekilde galeriyi, müzik uygulamasını ve e posta programını da silmiştim.
qksms yerine quik kullanmanızı öneririm çünkü kendisi 3 yıldır güncelleme almıyor ve muhtemelen bi ton açıkla doludur. quik ise onun bir forku ve aktif olarak geliştiriliyor
github repolarında nedense en son 3 yıl önce commit atıldığı gösteriliyor. f droid reposunu kimin maintaine ettiğine bağlı.