Android uygulama yapmak/geliştirmek

Sıfır bilgi ile çok basit bir uygulama yapmak istiyorum. Sadece kendim kullanıcam yayınlamayı düşünmüyorum. Mümkünse mahremiyete saygı duyan bir araç ile geliştirmek isterim. No kod, low kod veya Türkçe kaynağı olan bir araç olursa sevinirim.

Son düzenleyen: @BTTdilencisi 2024-11-01T21:05:16Z

dostum sıfırdan android uygulaması geliştirmek istiyorsan java ve kotlin dilini bilmen gerek android uygulaması geliştirmek biraz zordu, en çok kullanılan ide ise android studio. atıl samancıoğlunun udemy eğitimini tavsiye edebilirim, hee kod yazmak filan istemiyorum diyorsan boyama yapar gibi uygulama geliştirebilirsin ama çoğu platform ücretli ve özel mülkiyet

2 Likes

Aklındaki uygulama nedir? Ona göre cevap verelim hocam.

Native dilleri unutmamak gerek. React Native ve Flutter ile de geliştirme yapılabiliyor.

Çok detaya girmeden şöyle anlatabilirim

… Tarihinden bugüne kaç gün kaç saat geçtiğini hesaplıyıcak. Ama bunu birden fazla şey için yapıcak.

Hem ilişkimin yaşını, hem kendi yaşımı, hem kedimin yaşını takip edebilicek. Ben neyi takip etmek istiyorsam. Ben isim vericem tarih vericem ve o bana göstermeye başlıyıcak anlık olarak güncellenicek.

çok zor değil ancak kotlin veya java bilmek gerekli. Anroid studio kuruyorum ufak bir deneme yapacağım eğer başarılı olursam github hesabıma yükleyeceğim.

Edit : Başarılı olamadım… Bu konuda hiç tecrübem yok ve buna ayıracak vaktim de maalesef ki yok…

1 Like

İmkansız nerdeyse sıfır kodsuz ve mahremiyetten odaklı.
Kodular gibi şeyleri deneyebilirsin.
Ben şuan flutter öğreniyorum zevkli bir dil.
Onun dışında yapay zeka var ve bence mantıklı olan web geliştirmek çünkü PWA ile evrensel bir uygulama yazmış oluyorsun otomatik ayrıca bu isteğini JavaScript ile yapmak çok daha basit.

1 Like

Henüz bir yola adım atmış değilim sadece ihtiyacım olan bir appi yapmak istiyorum.

Ayrıca herkese teşekkürler yakında çalışmalara başlıyacağım :saluting_face: