Android telefonum çalındı şimdi ne yapmalıyım?

Merhabalar,

Telefonumu otobüste kaybettim ve sanırım telefonu kapattılar, çünkü ulaşamıyorum. Bitwarden hesabımın şifresini biliyorum ve tüm cihazlardan çıkış yaptım. Şikayetçi olmak istemiyorum, ancak birkaç sorum olacak:

1. Telefonun kapalı olduğunu düşünüyorum. Bu durumda, verilerin şifrelenmiş olması gerekiyor, değil mi? Ya da telefon açık olsa bile, içindeki verilere erişebilirler mi?
  2. SIM kart konusunda ne yapmalıyım?
  3. Son olarak, iki faktörlü doğrulama için telefonuma mesaj geliyordu. Telefon elimde olmadığından, bu durumda Google hesabıma nasıl giriş yapabilirim?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: @wise 2024-12-02T23:50:48Z

Telefonun kapalı olması veya baştan başlaması verilerin güvenliği için en iyisi olur tabii, ancak o şekilde tüm kullanıcı verisi tamamen şifreli bir şekilde duruyor.

Operatörünüzden yeni SIM kart talep edin, eskisi iptal olacaktır.

Google’a sadece SMS ile giriş yapabiliyorsanız öncelikle operatörünüz aracılığıyla numaranıza erişim sağlamanız gerekiyor

1 Like

öncelikle çok geçmiş olsun, gelelim konunuza.

Eğer verileriniz şifreliyse, erişim daha zordur. Ayrı bir mail adresiniz var mıydı telefonda? 2 faktörlü doğrulama yoksa, Google’ın güvenlik ayarlarını kullanarak uzaktan sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Güzel ve nadir kullanılan bir özelliktir.

Örnek vereyim; Türk Telekom kullanıyorsanız, herhangi bir Türk Telekom mağazasına gidip kimliğinizle durumu anlatarak SIM kartınızı iptal ettirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde, çalan kişi sizden fidye isteyebilir.

Sosyal medya konularına hakim değilim, ancak Google hesabınız için başka bir kurtarma yöntemi eklediniz mi? Ayrıca, özel değilse neden şikayetçi olmayı veya plakayı alıp belediye ile iletişime geçmeyi düşünmüyorsunuz?

1 Like

Geçmiş olsun dileklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Şikayetçi olmama sebebim peşine düştüğüme değecek bir telefon olmaması. Konuya gelicek olursak malesef başka bir kurtarma seçeneği eklememiştim bu durumda birşey yapabilirmiyim. Mesele sim kartını çıkarıp telefonu kapatmamış ise verileri alabilir mi içerisinden.

(yanlış anlamışım)

telefon kapalı durumdaysa yeniden başkatıldıktan sonra “ilk açılımdan önce” durumunda olur, eğer bir şifreniz varsa bütün dosyalar şifreli tutulur. böyle bir durumda çok korkmanıza gerek yok, ilk açılımdan sonra durumunda ise dosyalar ile saldırgan arasındaki tek engel şifre olacaktır

Şahsen katılmıyorum.
Belki sizin telefonunuz sizin için iyi değil ancak onlar için artık bir motivasyon kaynağı.
Siz şikayet ederseniz yeni hırsızlıkların da önüne geçebilirsiniz.

1 Like

Şikayet ettiği ile kalır. Denendi onaylandı, hiç bir sonuç çıkmıyor. Geçen sene bir kuzenim “telefonumu bul” bilgilerini polisle paylaşmasına rağmen (konum falan) polisler zamanında harekete geçmedi ve şikayet boşa düştü.

Geçmiş olsun bu arada, telefonunuzda önemli verilerin bir yedeği yoksa geçmiş olsun. Şifreleriniz eğer şifrelenmiş bir şekilde tutuluyorsa bir şey olmaz.

2 Likes

Şehrinizdeki ulaşım şirketiyle iletişime geçtiniz mi? Benzer bir durumda ulaştığımızda yardımcı olmuşlardı.

Maalesef öyle, genelde polislerin keyfine kalıyor, bazen bakmıyorlar bile. Yapacak bir şey aklıma gelmiyor maalesef. Çok büyük suçlular bile, HDD ve telefonu sıfırlayıp gidiyorlar, polisler bakmadığı için (gerçekten bilgili bir siber güvenlik uzmanı ise bulurlar bilgileri). Veritabanı çalındı kaç kere, ne yaptılar? Hiçbir şey. Şu an da bir fark olacağını düşünmüyorum.

Teşekkürler geçmiş olsun dileklerinizden dolayı. Şifreler bitwardendaydı hesaba giriş yapıp başka bir cihazdan tüm hesaplardan çıkış yaptım umarım bir sorun olmaz şuanda sadece Google hesabıma giriş yapamıyorum ne yapacağım hakkında bir fikrim yok.

Mesela telefondan sadece sim kartını çıkartmış ise ve ben bundan dolayı telefona ulaşamıyorsam yani telefon yeniden başlatılmadıysa verilere erişilebilir mi erişebilirse hangi verilere erişebilir

Veriden kastınız neye bağlı olarak değişir. Evet, eğer bazı yerleri açık bıraktıysanız erişebilirler. Normal bir hırsız ise, telefonu bir telefoncuya götürür, orada bilgisayara bağlayıp fotoğrafları falan çekmeye çalışır.
Belirtmeyi unuttum, IMEI’yi de kapatabilirsiniz.

Daha önce yazan arkadaşlar güzel bir şekilde anlatmış ancak bende destek olmak isterim.

Cihaz kilitleme

Cihazınızın kapalı olduğundan emin olsanız bile bunu yapın. Her türlü verilerinizi korumuş olursunuz. Cihazınız bir sonraki açılışta veya internete bağlandığı an kilitlenecektir.

google.com/android/find üzerinde cihazınızın bağlı olduğu hesaptan giriş yaparak cihazınızı seçip Cihazın güvenliğini sağla tuşuna basın ve yönergeleri takip edin. Verilerinizi kaybetmek bir sorun değilse veya hali hazırda yedeği var ise, Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini de seçebilirsiniz.

SIM kartınızı kurtarma

SIM kart şifreniz kurulu ise şifreyi tahmin etmeden numaranız kullanılamayacaktır. Ancak yinede operatörünüzle iletişime geçmeniz gerekir. Bir bayiiye giderek durumunuzu anlatırsanız eminim ki yardımcı olacaklardır.

Google hesabınıza erişmek için

Eğer telefonunuza SMS olarak onay kodu geliyorsa, yeni SIM kartı ile giriş yapabilirsiniz. Ancak diğer gönderilerinizde bir geri kurtarma seçeneği kurmadığınızı belirtmişsiniz. O halde aşağıdakilerden birini yapmanız lazım:

1. Eğer halihazırda giriş yapılmış bir cihaz var ise oradan şansınızı deneyebilirsiniz.
  2. Google ile iletişime geçip hesap kurtarma hakkında danışabilirsiniz.

Şikayetçi olun!

Cihaz sizin için şikayetçi olmaya değmeyebilir, ancak şikayetçi olmakta yarar var. Cihazın herhangi bir suça karışması durumunda kendinizi yasal bir şekilde korumuş olursunuz. En azından bir polis merkezine başvurarak cihazın çalındığını ve sizin erişiminiz olmadığını belirtmek ve bunu kayda geçirtmek elbette yararlı olacaktır.

2 Likes

Cevabınız için teşekkürler malesef şuanda google hesabıma giriş sağlayamıyorum sim kartımı durdurdum en yakın zamanda telefon numarama eriştiğim zaman telefonu sıfırlama yapacağım

@ege iyi açıklamış durumu. Ben son sorunuz için tavsiye vereyim. İki faktörlü doğrulamalarınızı SMS üzerinden değil 2FA uygulamaları ile yapın.

Ne demek istediğimi anlamadıysanız bu uygulamara şifre yöneticisi gibi ama sizin iki faktörlü doğrulama kodlarınızı taşıyor gibi düşünebilirsiniz. ente auth, aegis gibi yazılımlar yükleyin, bunları kullanın.

Telefonunuzu bulamaz ve yenisini almak zorunda kalırsanız, güvenlik kısmında telefonunuza 20 kere üst üste yanlış şifre girdiğinizde telefonunuzdaki tüm verilerin silinmesine dair bir seçenek var. Onu aktif etmenizi öneririm. Böyle durumların ne zaman olacağı belli olmaz.

Telefonunuzu da bulmak için gerekli kurumlara başvurmanızı da öneririm.

1 Like

Gmail içinde sadece cihaz geneli kullanılacak hesabı açmanızı öneririm. Bunun dışındaki diğer hesapları başka e-posta uygulamalarından açın, çünkü Gmail kafasına göre Google istemcisini açıyor.

2-) Yeni SIM kart alman lazım.
3-) 2FA ayarları nasıldı? Doğrulama yöntemleri nelerdi? Kod varsa kodları girebilirsin; SMS varsa SIM kart yenilenebilir. E-posta varsa oradan yapılır. Ama bildiğim kadarıyla, eğer Google istemcisi ayarlı ise o biraz sıkıntılı oluyor; cihazın olması gerekebilir.

2FA bazen takılıyor veya bypasslanıyor. Benim şu an kullandığım Gmail hesabında boş ve bilgi olmadığı için duruyor, mesela şifresi de basit, 13 haneli. Eğer benimki gibi yapmayın.

Yukarıda belirttiğim şeyleri deneyebilirsiniz.

Aklımda bir şey var, TR’de hem bulunmuyor, bulunsa da polislerde var deniyor, çalışanı da ne kadar doğru tartışılır
:laughing:

Öneriler için teşekkürler :slight_smile: . Zaten bu olayın üstüne ben de 2FA kullanmaya başladım yeni sim kartı aldım hesaplardan telefon numarasını kaldırıp ente auth a ekledim hesapları. Hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim sayın btt community üyeleri :slight_smile: . Konu kapatılabilir :slight_smile:.