Android Tablet'e Linux dağıtımı kurma imkanı var mı?

Samsung Tab S 9 TableteLinux dağıtımı kurmak istiyorum aslında Pardus etab Tabletlere uyumlu olur diye tahmin etsemde başka Linux dağıtımları kurmak istiyorum Pardus etab İso’su Tablet ve akıllı tahtalara özel yazılmış olsa da belki çalışmaya bilir Tamamen tahminde bulunarak söyledim veya kurmayı başaramazsak bile Android tablete sanal makina Kurarak kurma şansımız var mı? Ben Sanal makine de bulamadım. bildiğiniz önerebileceğiniz bir sanal makine var mı acaba?

kali linuxu kurabilirsin

1 Like

Kali beni şaşırttı. Baska dagitim kurulamaz mi? denediniz mi acaba. Birde sanal makine sanırım android tablet dunyasinda yok sanirim

Ubuntu da kurabilirsiniz. Bu örnek kaynakta gayet güzel android linüx önerileri var.

Bochs var ama pc’ye göre zahmetli vs performansı düşük.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.bochs

1 Like

Ubuntu da kurabilirsiniz. Bu örnek kaynakta gayet güzel android linüx önerileri var.

Bochs var ama pc’ye göre zahmetli vs performansı düşük.

Benim için çok faydalı oldu teşekkür ederim. :slight_smile:

1 Like

ARM destekleyen herhangi bir dağıtım kurabilirsin.

aarch64 İşlemcilerde çalışıyor mobil bir masa üstü ortamı varsa kurulabilen kart bilgisyar alıp dokunmatik ekran takarak tablet gibi kullanılabilir

Soru güzel ama hayallere dalmanızı istemem. Seçenek ve imkan var mı? Tabi ki var. Ama belli markaların belli modellerine sahipseniz imkanı var. Eğer belirnenen marka modellerden birine sahip değilseniz işiniz zor. Ayrıca da önermem. Özellikle telefon anlamında düşünürseniz linux dağıtımları telefonun kullanma kapasitesini bir hayli düşürür yani düşüncesi güzel ama pratikte sıkıntılı. Düşünsenize custom romlar bile belli marka modellerle sınırlıyken biz linux dağıtımı istiyoruz. :slight_smile: