rx 7600s ekran kartının kullanıldığı dahili ekran kartsız laptop’umda ubuntu kurulu ve ekran parlaklığı değiştirilemiyor, sürücüyü yüklendikten sonra ekran parlaklığı değiştirme barı kayboldu.
Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-12-04T17:52:15Z
rx 7600s ekran kartının kullanıldığı dahili ekran kartsız laptop’umda ubuntu kurulu ve ekran parlaklığı değiştirilemiyor, sürücüyü yüklendikten sonra ekran parlaklığı değiştirme barı kayboldu.
Son düzenleyen: @nxjoseph 2024-12-04T17:52:15Z
Merhaba, foruma hoş geldiniz.
Bu sorun hakkında forumda birçok konu bulunmakta, onları inceleyip çözümleri denediniz mi?
Örnek olarak şu konudaki çözümleri -eğer denemediyseniz- deneyebilirsiniz.
Sürücü yükledikten sonra oldu demişsiniz, ne sürücüsünü yüklemiştiniz? Bildiğim kadarıyla bu ekran kartı için sürücü direkt Linux çekirdeğinden gelmeli.
Hocam bahsettiğiniz başlık Nvidia için, dahili amd gpu nun dahil olmasını engelliyor. Bende sadece 1 ekran kartı var, dahili ekran kartı yok ve bu ekran kartı da AMD.
Ve evet, Amd nin orijinal ekran kartı sürücüsünü yüklendikten sonra böyle oldu. Çekirdeğe gömülü sürücü hatalı çalışıyor bende.
AMD sürücüsunu indirdikten mi sonra oldu yoksa hiç mi çalışmıyordu orasını tam anlamadım
doğru anladıysam bu işinize yarar diye düşünüyorum
Sonrasında oldu. Çekirdeğe gömülü sürücü varken tam çözünürlükte mouse hareketi donuyordu ve en üstteki birkaç satır dolusu piksel karıncalanıyordu.
Ekteki çözümü denemiştim zaten ama yine de tekrar denedim, olmuyor.