Merhaba arkadaşlar. Bugün en yakın arkadaşım ile görüştüm, kendisi dün Irak’tan geldi.
Annesi Iraklı olduğu için arada aile ziyaretine gidiyorlar. Bugün konuşurken Irak’ta (Kuzey Irak bu arada) bazı yerlerde elektronik para kullanıldığını öğrendim. Belki bazılarınız duymuştur pi coin diye bir sistem var. O sistem üzerinden adamlar bir birlerine para atarak alışveriş gerçekleştiriyorlar.
Böyle elektronik bir para birimi ile alışverişin sağlanması çok iyi olurdu bence.
Sizin bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.
Bu arada 5-6 yıl önce pi hesabı açmıştım, baktım 66 pi miktarı var. Orada iş görür bir para imiş.
Hocam, şu an kripto para işi yapanlara iki gözle bakıyorlar yatırımcılar/para aklıyor, illegal iş yapıyor diyorlar. Bunu Türkiye çapında söylüyorum, “illegal” dedim. Örnek bir veri tabanı alacaksınız kötü niyetli birisinden (önermem). Adam iki şey teklif eder: cüzdan verir, buna yollayın veya elden ele başka şeyler de yapılıyor. Kısa boylu, bodur birisi, badem bıyıklı, sinirli bir Avusturyalı asker ve diplomat yüzünden üç kere uyarı yedim. Bir daha kesseler söylemem o maddeleri ve nasıl ticaretini filan nasıl döndüğünü. Şu an yine benzer bir şey geldi, bunu yazarken neyse…