Açık kaynaklı akıllı cihaz yönetimi uygulaması önerisi

Selamlar.

Evimde kullandığım bebek kamerası, robot süpürge, akıllı priz,
wifi extender ve akıllı termostat için Mi Home ve G-Life (yalnızca termostat) uygulamalarını kullanıyorum.

Hem android telefonumda hem de bilgisayarımda cihazlarımı yönetebilmek istiyorum. Mevcut durumumda bilgisayardan erişimim yok.

Bu uygulamalar yerine kullanabileceğim açık kaynaklı bir alternatif var mı yoksa üreticinin sunduğu uygulamaları mı kullanmak zorundayım?

Teşekkürler.

1 Like

Bu uygulama işinize yarayabilir.

1 Like

Bu uygulamaya rastladım ama nasıl kullanacağımı anlamadım. Uygualamayı açtığımda nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum.

Yakın zamana kadar Windows kullanıcısıydım. Özgür yazılımı biraz araştırdıktan sonra Linux’a geçtim ve kullandığım uygulamaların açık kaynaklı alternatiflerini tercih etmeye çalışıyorum. Yani anlayacağınız tecrübeli değilim.

Merhaba bu uygulamayı kullanmak için bildiğim kadarıyla kendi sunucunuza bağlamanız gerek.

Alternatif olarak şunları deneyebilirsiniz;
Android App | openHAB
https://domoticz.com/

Sanırım tüm alternatiflerde kendi sunucumu kurmam gerekiyor. Bu işi daha sonraya erteleyeceğim. Desteğiniz için teşekkürler.

Rica ederim, daha önce bu tür bir sistem kurmuş olsam daha fazla yardımcı olmak isterdim.

raspberry pi alıp bu işlere başlayabilirsin
Home Asistant youtube video

1 Like