Aardwolf - WoW Gibi Ama Grafiksiz Olanı

Merhabalardan bir demet! Benim gibi eski oyunlara hâlâ daha meraklıysanız diye garip bir oyun türü ve oyun önerisi ile karşınıza geldim. Oyunun ismi Aardwolf. Kendisi MUD (Multi-user Dungeon - Çok Oyunculu Zindan) türüne mensup bir oyun. Bu tür 1980lerden beri var ancak bu türün en bilinen ve en rafine örneklerinden biri sanırım Aardwolf. Hâlâ geliştirilmeye de devam eden ve aktif bir oyuncu kitlesini de elinde tutan (10 senedir ara sıra tekrardan başlarım, oyuncu sayısının 200’ün altına düştüğünü hiç görmedim) bu oyunda hiç gerçek para harcamanıza gerek yok. Karakterinizi yaratıp karakterinizi komutlar ile yönetiyor ve bu şekilde ilerlemeye başlıyorsunuz. Benim gibi siyah ekranda yaşamayı seven insanlar için tam bir işkolik oyunu gibi diyebiliriz.

Bayağı bildiğiniz North, West, South, East komutları ile karakteri kontrol ediyor, savaşlarınızı komutlar ile gerçekleştiriyor, aklınıza ne geldiyse yine komutlar ile yapıyorsunuz ve bu komutlar eş zamanlı olarak çalışıyor. Yani siz komutu yazarken sağınızdan solunuzdan adam geçip gittiğinde bunu da görebiliyorsunuz. Oyunun kendi için konfigüre ettiği kullanışlı bir istemcisi var lakin konsolunuzda telnet ile bağlantı kurarak da bu oyunu oynayabiliyorsunuz.

Oyunda genellikle her zaman bir Newbie helper bulunuyor ve size yardımcı olmak için çok istekliler ve çok tatlı bir oyuncu kitlesi var.

Oyuna girdiğinizde sizi çok kapsamlı bir akademiye atıyor. Bunun sayesinde oyunu nasıl oynayabileceğinizi öğrenebiliyorsunuz

image
Oyundaki bütün oyuncuların bulunduğu şehir. Sokaklarına, detaylarına hastayım.

image
Off abi vuruş hissi harika ya

image
Her oynadığım MMORPG’de kendi selfiemi çekmek gibi bir huyum vardır. Elimizde de bu var, idare edin

image
Oyunun grafik kalitesi tek kelimeyle mükemmel

Velhasılkelam, eğer siz de oynamak isterseniz yukarıdaki linkten dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Benim oyun içindeki ismin Ahsalun. Dilerseniz de oyunu beraber çözmeye çalışıp acı çekebiliriz.

2 Likes