A Way Out ve The Walking Dead Definitive Edition en iyi Linux ayarları nedir?

RAM : 6

Ekran : kartı NVD7 / Intel® HD Graphics 4000 (IVB GT2)

İşlemci : Intel® Core™ i5-3230M × 4

Fedora Linux budgie kullanıyorum. A Way Out ve The Walking Dead Definitive dition oynayacağım. Yapabileceğim en iyi ayarlar nelerdir? Proton sürümleri bende çokca kez problem çıkartabiliyor sebebini bilmiyorum. Örneğin foragerda proton son sürüm değil proton 4.1.3 kullanmam gerekmişti. Windows’ta A Way Out oyununu Xbox Game Pass’ten aldığımda The Walking Dead ise Steam’den hafif kasmalar ile de olsa iyi şekilde çalışıyordu. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, biliyorsunuzdur muhtemelen ama ben gene de aktarayım. Bu konuda en bilindik kaynak ProtonDB. Bahsettiğiniz oyunlar için linkler aşağıdaki gibidir.

A Way Out (Altın):

The Walking Dead (Platin):

Platin demek direkt native desteklenmiyor ama bu haliyle ek bir ayar gerektirmeden çalıştığı birçok kullanıcı tarafından raporlanmış. Normalde direkt çalışması lazım yani.

Altın ise bazen ufak bir düzenleme veya başlatma ayarı ile güzel şekilde çalışıyor demek. Farklı dağıtımlar ve sürümler açısından “ne yapmak lazım” kısmı farklılık gösterse de filtreleme kısmından kendinize uygun çözümü kolayca bulabilirsiniz.

Bunlara rağmen gene bir sorun olur ise bu oyunlara sahip diğer üyelerimiz umuyorum ki benim gözden kaçırdığım bir çözüm sunacaklardır.

1 Like

Cevabınız için sağ olun The Walking Dead daha kurmadım ama A Way Out oyununu önceden denediğimde açılmıyordu ne kadar beklesemde.Bu yüzden The Walking Dead içinde sormak istedim belki aynı durum gerçekleşebilir diye.

Proton 9.0-2 ile 2 ay öncesine kadar birisi Fedora’da çalıştırdığını yazmış.

Eğer bu olmaz ise şöyle de bir yorum var (1 sene öncesi ama denenebilir)

Bunlardan birisi umarım sorununuzu çözer. :thinking:

Oyunlar indiğinde durumun çözülüp çözülmediğini buraya yazarım.Teşekkürler verdiğiniz kaynaklar için.

Hocam oyunları kurup test ettim tahminimce oyunlarn çalışmama sebebi ben steami flatpak olarak kullanıyorum oda sandbox olduğundan bazen problem çıkartabiliyor ve bende vulkan yok