5.000TL Bütçe ile Monitör Tavsiyesi

4500 - 5000 Tl bütçe ile monitör bakıyorum. Daha çok oyun oynamak için alacağım. Şu anda şu monitöre bakıyorum: https://www.epey.com/monitor/lenovo-legion-r25i-30.html

Ne tarz oyunlar oynuyorsun? Ve sistemin nasıl?

Daha çok hikayeli oyunlar oynuyorum.
Sistem:
CPU: AMD Ryzen 3 1200
GPU: Asus Dual Rx6650Xt
Anakart: MSI A320M Pro VD-Plus
Ram: 4+8 Gb
Depolama: 1Tb HDD + 500 Gb Sata SSD

Sana kulladığım ve çok memnun olduğum mönitörümü tavsiye edebilirim. 3200₺ gibi bir fiyata almıştım 1 sene kadar önce şuan da 4200₺ gibi bir fiyat etiketine sahip. HDMI ile 120hz Display Port ile 165hz. Display Port kullanıyorum 165hz olarak çok da memnunum tavsiye ederim oynadığın oyuna göre modları mevcut değiştirince fark çok bariz belli oluyor.

3 Likes

Kullanım amacına ve sistemine göre pek fazla 5000’lere yaklaşmana gerek yok. 3000-4000 bandında ideal monitörlere bakabilirsin. 1080p, 24" (monitöre yakın değilsen 27" bakabilirsin, 1080p için yakın kullanımda 27" önermem.) IPS panel renk konusunda güzel bir tercih olur; karanlık temalı, daha çok korku oyunlarına meraklıysan kaliteli bir VA panel de (örn. Samsung) alabilirsin, siyah ve koyu tonlarını çok daha gerçeğe yakın gösterecektir. Genel deneyim için ve oyunlar da ortalama alacağın fps’i göz önüne alırsak 144hz yeterli olacaktır.

https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-lg-ultragear-24gn60r-b-23-8-1-ms-full-hd-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,364365010.html

1 Like

Baktığın monitörü kullanıyorum ve aşırı memnunum. Ghosting gibi sorunlar çok az ve çok iyi bir kalitesi var. 4750 liraya aldım ben bu ay. LG ve Samsung G3 serisi çok önermiyorlar oyuncu monitörü olarak çünkü çok fazla ışık sızması vs. olduğunu söylüyorlar forumlarda. Ben kendim kullanmadım o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Legion R25I-30 alırsan memnun kalacağından eminim. Soruların falan olursa rahatsız edebilirsin.

Merhabalar.
Monitör yüksekliği ne kadar ayarlanabiliyor?
Kutusundan bangi kablolar çıkıyor?
Display port yada Hdmi’dan bağladığınızda görüntü fark ediyor mu?
Linux kullanıyorsanız Linux’ta sıkıntı çıkarttımı? (Ayar vb. konularda)

Yüksekliğini ölçmedim ama ayakta dururken en yükseğe alıp kullanabiliyorum hafif yukarı eğim vererek. İçerisinden sadece Displayport kablosu çıkıyor, DP’a sahip bir cihazım olmadığı için deneme fırsatım olmadı ama HDMI ile 165HZ’de gayet güzel bir kalitede kullanıyorum. Samsung monitörüm de var arada müthiş bir fark var diyemem ama net bir kalite de hissediliyor. Linux kullanmadığım için o konuda bilgi veremeyeceğim ama sorun olacağını sanmıyorum. Asansör ve ayakları fark edilir derecede iyi, çok sallanan bir masam var ancak kullandığımdan beri sallanmadı monitör. Tavsiye ederim tereddüt etmeden alabilirsiniz.

Burada incelemesi de mevcut zaten.

1 Like

LG UltraGear 27GL83A-B modeline sahibim ışık sızması hiç yok bende. En iyi panel üreticilerinden biri LG’dir uzun zamandır.

Dediğim gibi kullanmadım ancak forumlarda yazanlar daha çok olduğunu söylediler. Ben de LG’lerin panellerini seviyorum ancak risk almak istemedim, asla da pişman değilim. Değerleri doğrulanmış ve vadettiklerini veriyor. Ben şahsen kullandığım için R25i-30u önerebiliyorum. Ama dediğiniz gibi en iyi üreticilerden birisi, biraz da şans işi.

1 Like