Merhabalar bir sistem toplamak istiyorum bütçem taş çatlasa 20k.
Aklımda şöyle bir sistem var:
Ryzen 5 5600
RX 6650XT
Gigabyte B550 Aorus Elıte V2
SSD zaten idareten hediye olarak gelecek tek eksiğim ram ve beyaz kasa kalıyor. Kasa ve Ram için ikinci elde araştırıyorum. Bu parçalar bir biri ile uyumlu mudur bu sistemde neler değiştirebilirm? Yeni nesil olan sistemleri zorlamalı mıyım ya da anakartı ddr5 destekli almalı mıyım? İşlemci stok fan olmadan alıp kendim mi fan almalıyım? Stok fan yeterli olur mu? Olmazsa öneri alabilir miyim?
Parçalar uyumlu gözüküyor. Bir sorun yaşayacağınızı sanmam. Daha tecrübeli kişiler bilgilendirir zaten. Psu için yeterli güçte bir seçim yapmaya dikkat edin. Ayrıca anakart ile parçaların frekans değerlerine dikkat edin. Soğutma için ne düşünüyorsunuz? Bir de işlemciyi takmadan anakartın Bios’nu güncellerseniz iyi olabilir. Bios güncelleme konusunda internette kaynaklar mevcut zaten. Dikkatli olun sadece ne olur ne olmaz.
Tüm planlar değişti çok fazla intel nvdia toplamamı tavsiye eden oldu 1080p çözünürlükte şu sistem iş görür mü?
İleride anakartı ddr5 seviyesine çıkarıp sistemi güncellerim diye düşünüyorum. Sistem linki:
Kaç Hertzlik bir monitöre sahipsiniz bilmiyoru ama neden görmesin diyeyim. Üstelik 4000 serisi bir ekran kartı olduğu için görmediği yerde yok DLSS yok FSR devreye alıp gene FPS’nizi yükseltebilirsiniz. Ki bu ekran kartı ile sadece 1080p değil 2k dahi (hatta ek teknolojilerlerle 4k bile) hedefleyebilirsiniz bence. Ama fiyat ve daha iyisi vardır/yoktur yorumu yapmıyorum. Biraz uzak kaldım piyasadan o yüzden.