2.Monitör İçin Sistem Gereksinimi

Merhabalar ben laptop almayı ve yan monitör almayı düşünüyorum. Oyun oynamayacağım Bilgisayar Programcılığı bölümünü seçmeyi ve Web Developer için Asus VivoBook 16X R7-5800H 24 GB almayı düşünüyorum bir de ders olarak “Grafik ve Animasyon” ve “Görsel Programlama” dersleri için bu ekran kartsız bilgisayar yeter mi? eğer bu bilgisayarla ilgili bir kronik sorun varsa bildirirseniz sevinirim. Monitör olarak da Samsung Odyssey G3 24" 1 MS 144 Hz FreeSync Full HD almayı düşünüyorum ama ekran kartı yok ve çok yoğun işlem yapmasam da Web Developer alanında bu yan monitöre güç yeter mi ya da verimsiz mi olur yardımcı olursanız mutlu olurum.

Yani web geliştirmenin altındaki grafiklerin zorlayacağını sanmam sonuçta internet için tasarlıyorsunuz ama build süreleri fln uzayacaktır işlemciye bağlı olarak.

1080p olduğundan işlemciye dahil ekran kartının gücü yeter.

“Grafik ve Animasyon” web geliştirme altında mı yoksa medya içerikleri videolar fln ile mi alakalı.

Bilgisayar Programcılığı bölümünde ders için yoksa ben de Grafik ve Animasyon işine girmem yapacağım en fazla şey Web Deleveloper olarak Back-End de verilerle iş yaparken o da çok zorlamaz zaten Front-End de geliştirip Back-End e geçene kadar ya PC toplarım ya da güçlü bir laptop alırım beni şuanlık götürmesi için. Teşekkür ederim cevabın için.

İlerleyeceğin alan için hayır, grafik kartına ihtiyacın yok. Temel düzeyde bir işlemci bile yeterli olacaktır. Monitör için özellikle programlama tarafında 27" daha rahat olacaktır. Hatta bulabilirsen, 2k bir monitör daha çok rahat ettirir. 1ms falan bunları göz ardı edebilirsin, onlar genelde sözde oluyor. 144hz olması iyidir genel kullanım deneyimi için.